02 / 05 / 2024

Kapalıçarşı'nın 550 yılında 3 dinin ilahileriyle konser!

Kapalıçarşı'nın 550 yılında 3 dinin ilahileriyle konser!

İstanbulun simge yapılarından Kapalıçarşının 550. yılı etkinlikleri kapsamında piyanist Tuluyhan Uğurlu, bir konser verecek. Konserde üç dinin ilahileri de seslendirilecek



Piyanist Tuluyhan Uğurlunun eserleri, üç dinin ilahileri ve mehteran, Kapalıçarşının 550. yıl etkinlikleri kapsamında bir araya gelecek. Uğurlu, Sonsuza Kadar İstanbul adlı son albümünden bölümler seslendirirken üç dinin sanatçıları da konsere kendi ilahileri ile katılacaklar.

25 Aralıkta Kapalıçarşıda gerçekleştirilecek konserde Hıristiyan ilahisini Tenor Adruşan Kirkor Halaçyan, Yahudi ilahisini Yako Taragano Topluluğu seslendirecek. Hafız Aziz Mahmut Hardal ise Sala okuyacak. Ünlü piyanist konserde ayrıca sahneyi Mehter Takımı ile paylaşacak. Kapalıçarşı ve tarihi yarımadanın 400ün üzerinde fotoğraf ve kısa metinlerle hazırlanan görsel sunum eşliğinde anlatılacağı konser; Dünya Başkenti İstanbul, Aşkın ve Aşıkların Şehri, Üç Dinin Kardeşçe Yaşadığı Kent, Sinanın Kubbeleri, Altın İmparatorluğu: Kapalıçarşı, Kutsalların Kutsalı, İşgal Günlerinde İstanbul, Dolmabahçede Hüzünlü Sonbahar ve Bir Kış Akşamında İstanbul adlı bölümlerden oluşacak.

AA


Geri Dön