28 / 04 / 2024

Kaptanlar Kanal İstanbul'la ilgili ne diyor?

Kaptanlar Kanal İstanbul'la ilgili ne diyor?

ABD’nin önde gelen gazetelerinden Washington Post, İstanbul Boğazı ve Kanal İstanbul’a ilişkin tartışmalarla ilgili bir yazı yayınladı. Yazıda, Kanal İstanbul'la ilgili kaptanların görüşlerine yer verildi.



ABD'nin önde gelen gazetelerinden Washington Post, “dünyanın en yoğun ve zorlu deniz yollarından biri” şeklinde belirttiği İstanbul Boğazı'na ilişkin bir yazı yayınladı.

Szöcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; Boğazda sefer yapan bir petrol gemisinin yolculuğuna eşlik eden Washington Post ekibinin yazısında, son senelerdeki teknolojik ilerlemelere karşın Boğaz'da trafiğin giderek çoğaldığı ve kaptanların rolünün önemini koruduğu belirtildi. Ayrıca her sene milyonlarca varil yakıtın taşındığı Boğaz'ın küresel enerji ve gıda açısından önemli bir geçiş noktası olduğuna dikkat çekildi.

Washington Post, İstanbul Boğazı'nın Rusya ve Ukrayna arasında yükselen gerilim dahil Akdeniz ve Karadeniz'deki bölgesel çatışmalar açısından da önemli bir nokta olduğu vurgulandı. 

Kaptanlar Kanal İstanbul la ilgili ne diyor?

‘KANAL İSTANBUL BÜYÜK TARTIŞMALARA YOL AÇIYOR'

Geçtiğimiz sene Süveyş Kanalı'nın Ever Given isimli dev bir yük gemisiyle tıkanmasının deniz yollarındaki tehlikeleri ortaya çıkardığını işaret eden gazete, boğazın güvenliği ve Kanal İstanbul projesinin de Türkiye'de büyük tartışmalara neden olduğunu aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kanal İstanbul projesine siyasi mirası açısından büyük önem verdiğine dikkat çekilen yazıda, projenin büyük bir muhalefetle karşılaştığına ve pek çok kişinin yeni kanalın gereksiz, çok pahalı ve çevreye zarar verecek bir plan olduğuna dikkat çektiği belirtildi.

Kaptanlar Kanal İstanbul la ilgili ne diyor?

‘KAPTANLAR KANAL İSTANBUL KONUSUNDA İSTEKLİ GÖRÜNMÜYOR’

Gemi kaptanlarının genelde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın desteği sebebiyle siyasi bir konu haline gelen Kanal İstanbul tartışmalarında bulunmadığını yazan Washington Post, devlete bağlı olarak çalışan kaptanların büyük bölümünün bu konuda konuşmak istemediğini dile getirdi.

Diğer taraftan pek çok kaptanın Kanal İstanbul konusunda istekli görünmediğine, bütün risklere karşın kendi deneyim ve eğitimlerinin İstanbul Boğazı'nı güvende tutmaya yeteceğine inandığına dikkat çekildi.

Murat Kurum: Kanal İstanbul üzerinden tehdit dili kullanılıyor!

Adil Karaismailoğlu: Önceliğimiz Kanal İstanbul!


Geri Dön