29 / 04 / 2024

Adil Karaismailoğlu: Önceliğimiz Kanal İstanbul!

Adil Karaismailoğlu: Önceliğimiz Kanal İstanbul!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada 2022'nin yeni hamle yılları olacağını vurgulayarak, önceliklerinin Kanal İstanbul olacağını söyledi.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada 2022'nin yeni hamle yılları olacağını dile getirerek, "2022'de yoğun bir şekilde yatırımlarımıza devam edeceğiz”  şeklinde konuştu.

Para'da yer alan habere göre, Bakan Adil Karaismailoğlu, önceliklerinin çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul olacağını söyledi.

 “2022 yeni hamle yılımız olacaktır” şeklinde konuşan Bakan Adil Karaismailoğlu, merakla beklenen ve 2022'de hizmete açılacak olan Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattıyla birlikte demiryolu motor, ray ve setlere ağırlık vereceklerini dile getirerek şunları söyledi: “Başta İstanbul olmak üzere, Ankara'da, Kocaeli'de, Kayseri'de, Bursa'da Gaziantep'te raylı sistem çalışmalarını sürdüreceğiz. Denizcilikte, seyir emniyetini daha da artıracak bilişim destekli seyir güvenliği sistemlerini yaygınlaştıracağız. Tüm ulaşım ve iletişim yatırımlarında çevre duyarlılığımız hat safhada sürecek” 

Adil Karaismailoğlu: Önceliğimiz Kanal İstanbul!

"YATIRIM HAMLELERİ MEYVELERİNİ VERDİ"

Para Dergisi'ne Bakanlığının öncelikli gündem maddelerini anlatan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu 2021 yılında, kara, hava, demir, deniz ve haberleşme sistemlerinde önemli projeler hayata geçirdiklerini dile getirdi. Cumhuriyetin 100. yıl sembolleri arasında yer alan 1915 Çanakkale Köprüsü'nü Mart 2022 tarihindehizmete açacaklarını kaydeden Adil Karaismailoğlu, bu köprünün de dâhil olduğu Malkara-Çanakkale Otoyolu, Mersin, Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyolu yapım çalışmalarına başladıklarını söyledi. Bakan Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada karayollarında, Yap-İşlet-Devret (YİD) modeliyle 2023 yılına kadar 6 proje ile toplamda 579 kilometre daha otoyol yapımını inşa etmeyi hedeflediklerini kaydetti. 

Demiryollarında başlattıkları yatırım hamlelerinin meyvelerini verdiğini dile getiren Bakan Adil Karaismailoğlu, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı’nı 2022 yılında hizmete açacaklarını söyleyerek, Karaman-Konya Hızlı tren hattını da yakın zamanda işletmeye açacaklarını kaydetti.

Adil Karaismailoğlu: Önceliğimiz Kanal İstanbul!


EKONOMİYE YILDA 11 MİLYAR LİRA

Bakan Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, üzerinde önemle durdukları bir projenin de Gebze-Sabiha Gökçen Havalimanı-Yavuz Sultan Selim Köprüsü-İstanbul Havalimanı-Çatalca-Halkalı Hızlı Tren Projesi olduğunu kaydetti. Yapım çalışmaları hız kesmeden süren Çukurova, Tokat, Rize-Artvin, Bayburt-Gümüşhane ve Yozgat havalimanlarının da 2022 yılının önemli gündem maddeleri arasında yer alacağını kaydeden Bakan Adil Karaismailoğlu, “Pandemi süreci ve ekonomik dalgalanmalara rağmen Antalya Havalimanı Projesi, yatırımcıların ekonomimize güveninin önemli bir sonucudur. 8 milyar 555 milyon Euro'luk ihale bedeli, son yıllarda ülkemiz hazinesine kazandırılan rekor düzeyde bir kamu kazancıdır” şeklinde konuştu.

Bakan Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, “Bugüne kadar toplam 313.7 kilometre kent içi raylı sistem hattını tamamlayıp milletimizin hizmetine sunduk. Şu anda 6 ilde daha yapımı süren 10 projemiz var. 2022 ve devamındaki yıllarda kent içi raylı sistem yatırımlarımız artarak devam edecek. Bu projeler bittiğinde, ekonomimize yılda 11 milyar TL katkı sağlayacağız” dedi.


Adil Karaismailoğlu'ndan Kanal İstanbul açıklaması!


Geri Dön