09 / 05 / 2024

Kara kış geliyor! Peki ısınmak için doğal gaz desteği kimler alabilir? Doğal Gaz Tüketim Desteği ne zaman verilecek?

Kara kış geliyor! Peki ısınmak için doğal gaz desteği kimler alabilir? Doğal Gaz Tüketim Desteği ne zaman verilecek?

Devlet aracılığı ile ihtiyaç sahibi olan kişilere 2 bin 500 liraya kadar verilen doğal gaz desteği kış aylarının yaklaşması ile birlikte oldukça merak konusu. Peki doğal gaz desteği nasıl alınız? Doğal gaz desteği kimlere verilir? İşte detaylar…



KİRACILAR DA DESTEKTEN FAYDALANABİLİYOR

Doğal Gaz Tüketim Desteği programından daha fazla ev halkının faydalanması için yeni düzenlemeler de yaptıklarını açıklayan Bakan Yanık, şu şekilde konuştu:

"İhtiyaç sahibi olan ailelere yönelik şekilde hayata geçirilen Doğal Gaz Tüketim Desteği'nde kış dönemi ile ilgili başvurular başladı. Önceki zaman dilimimiz içerisinde bulunmayan kiracılarımızı da destek kapsama alanına aldık. Bu doğrultuda başvuru kriterleri uygun olan ev sahibi ya da kiracı olarak ikamet eden, mesken niteliğinde olan evlerde yaşayan kişiler destekten faydalanabilecek.”

DOĞAL GAZ YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI NE?

Doğal Gaz Tüketim Desteği için geçtiğimiz yıl belirlenen kriterler ve nereden başvurulacağı bilgisi ile ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık konuşmuştu. Bu sene de bu kriterlerin geçerli olacağı öngörülüyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, geçtiğimiz yıl yapmış olduğu yazılı açıklamada, Doğal gaz Tüketim Desteği'ne yapılan başvuruların E-Devlet üzerinden yapılacağını ifade ederek, "Desteğimizden faydalanmak isteyen vatandaşlarımız, sistem üzerinden bakanlığımız tarafından sunulan Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti ekranından gerekli bilgileri doldurup başvurularını yapabilecek" ifadelerini kullandı.

DOĞAL GAZ DESTEĞİ KİMLERE VERİLECEK?

İhtiyaç sahibi olmak şartı ile birlikte doğal gaz altyapısı bulunan 647 ilçe/beldede ikamet eden ve aynı zamanda doğal gaz aboneliği olan bütün kişilerin destekten faydalanabileceği önceki dönemde açıklanmıştı.

İhtiyaç sahibi olmak şartı ile birlikte doğalgaz altyapısı bulunan 647 ilçe/beldede oturan ve doğal gaz aboneliği olan herkesin destekten faydalanabileceğini ifade eden Bakan Yanık, "Doğal gaz Tüketim Desteğini hem faturalı hem de ön ödemeli sayaç kullanan evlere vereceğiz. İhtiyaç sahibi olan vatandaşlarımızın, e- Devlet aracılığı ile yaptıkları başvuruları onaylandıktan sonra hak sahipliği olan vatandaşlarımız PTT'ye gidip faturalarını ibraz ederek yardımdan faydalanabilecek. Aynı zamanda ön ödemeli sayaç kullanan kişilerinde ise destek miktarı kartlarına yatırılacak" ifade etmişti.

Kara kış geliyor! Peki ısınmak için doğal gaz desteği kimler alabilir? Doğal Gaz Tüketim Desteği ne zaman verilecek?

Yeni çıkan Huawei Nova 10 A101’de! 25 Ekim 2022 fiyat listesi

TOKİ’den Balıkesir Bigadiç’e 346 konut!

BİM’den OPPO A55 müjdesi! 25 Ekim 2022 fiyat listesi


Geri Dön