27 / 04 / 2024

Karaada Yapay Resif ve Batık Projesi'ni 350 bin kişi ziyaret etti!

Karaada Yapay Resif ve Batık Projesi'ni 350 bin kişi ziyaret etti!

Ege Deniz Bölge Komutanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığının desteği ile hayata geçirilen Karaada Yapay resif ve Batık Projesi kapsamında 7 yıl önce batırılan iki savaş gemisi ile uçağını yaklaşık 350 bin kişi ziyaret etti




 Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, dalış turizmini geliştirmek ve su altı cennetine ilgi çekmek için Bodrum Sualtı Derneği'nin (BOSAD) hazırladığı ve Ege Deniz Bölge Komutanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığının desteği ile hayata geçirilen Karaada Yapay resif ve Batık Projesi kapsamında 7 yıl önce batırılan iki savaş gemisi ile uçağını yaklaşık 350 bin kişi ziyaret etti. Dünyaca ünlü Rus fotoğraf sanatçısı Andrey Nekrasov da İki hafta önce buradaki batıklara dalıp, dünyaca ünlü bir turizm dergisi için çekimler yaptı. 

Karaada'da farklı koylarda batırdıkları savaş gemileri ile uçağına ilginin çok büyük olduğunu belirten BOSAD Başkanı İhsan Küçükünsal, "Su altını sevdirmek kara üstünde olduğu kadar su altı güzelliklerimizi dünyaya tanıtmak için üç yılda hazırladığımız projeyi her yıl dalış festivalleri düzenleyerek daha da ilgi çeker hale getirdik. 

Amacımız proje kapsamında Karaada dışındaki dalış yapılan noktaları arttırmak, ülkemize daha çok turist gelmesini sağlamak. Proje sadece Bodrum'un değil Türkiye'nin gururu oldu. Tur acenteleri uluslararası alanda dalış turizmi için rezervasyon yapmaya başladı. 

Tarih, kültür, mavi yolculuğun yanı sıra sadece dalış turizmi için Bodrum'a gelen turist sayısında büyük artış yaşanmaya başladı. Önümüzdeki yıllarda bir helikopter ve uçağın da batırılarak dalışa açılmasıyla ziyaret eden turist sayısını yılda 500 bine çıkarmayı hedefliyoruz" dedi. 


Yenigün


Geri Dön