29 / 04 / 2024

Karabağlar'da hayata geçirilecek projeler anketle belirleniyor!

Karabağlar'da hayata geçirilecek projeler anketle belirleniyor!

Geçtiğimiz günlerde Yeşilyurt’ta belediyeye ait bir arsaya ne yapılması gerektiğini anketle halka soran belediye, bu kez de Esentepe Mahallesi’ndeki 7 bin 533 metrekarelik alana yapılması istenen çalışmayı halka anketle soruyor.




Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, yaptığı çalışmalarda bölge halkının fikrini almaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Yeşilyurt’ta belediyeye ait bir arsaya ne yapılması gerektiğini anketle halka soran belediye, bu kez de Esentepe Mahallesi’ndeki 7 bin 533 metrekarelik alana yapılması istenen çalışmayı halka anketle soruyor.


Göreve geldiğinden bu yana ilçede yapılacak çalışmalarla ilgili halkın görüş ve önerilerini alan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu “Kentsel Tasarım Çalışmasını Birlikte Yürütelim” projesi kapsamında ikinci kez vatandaşlara anket yaptırarak onların taleplerini değerlendiriyor. Daha önce Yeşilyurt Ordu Caddesi üzerinde bulunan 4 bin 754 metrekarelik alana ne yapılacağını belirlemek için anket çalışması yapan Karabağlar Belediyesi bu kez de Esentepe 46 sokak içerisinde mülkiyeti  İzmir  Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan 7 bin 533 metrekarelik alana yapılacak çalışmayı da halka soracak. Belediyenin halkla ilişkiler birimi çalışanları söz konusu bölgede anket çalışmasına başladı. İlk gün esnaf ve vatandaşlarla görüşen belediye çalışanları özel olarak hazırlanan anket sorularını yöneltti. Yaklaşık bir hafta sürecek anketten çıkacak sonuca göre bölgede spor alanı, park, semt evi, kreş, nikah salonu tesisinden birisi yapılacak.


“SÖZ VERDİĞİMİZ GİBİ KENTİ BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ”


Karabağlar’ı açık, şeffaf ve katılımcı bir anlayışla yola çıktıklarını ve bu doğrultuda çalışmaları sürdürdüklerini belirten Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karabağlar halkının da hayata geçirilecek projelerde söz sahibi olacağını söyledi. Kentsel tasarım çalışmaları kapsamında Esentepe’de yapılacak tesisi de halka sorduklarını vurgulayan Selvitopu şöyle konuştu: “Esentepe’de mülkiyeti İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait bir alanımız var. Burada atıl durumda olan, vatandaşların kullanımlarına yeterince hitap etmeyen bir halı saha ve park var. Bu bölgeye insanların modern bir şekilde kullanabileceği tesisler yapmayı planlıyoruz. Burada tasarlanacak tesisi anketle bölgede yaşayan vatandaşlara sorarak inşa edeceğiz. Proje çalışmasında İzmir Büyükşehir Belediyesi de bize destek olacak ve uyum içerisinde çalışmayı sürdüreceğiz. Biz ilçemizi katılımcı bir anlayışla yönetmek için yola çıkmıştık. Bundan sonraki projelerde de halkın, muhtarların ve sivil toplum kuruluşlarının fikirlerini almaya devam edeceğiz.”


Bölgede yaşaşan ve ankete katılan vatandaşlar ise belediyenin bu uygulamasından çok memnun kaldıklarını belirterek Başkan Selvitopu ve ekibine teşekkür ettiler.  



Gazete Yenigün


Geri Dön