09 / 08 / 2024

Karabağlar'ın lokomotifi mobilya sektörü olacak!

Karabağlar'ın lokomotifi mobilya sektörü olacak!

CHP Karabağlar Belediye Başkan aday adayı Serter, CHP Lideri' nin Ticaret Odası'nın davetlisi olarak İzmir'e gelmesini değerlendirerek, "Genel Başkanımız iş dünyasına ayrı bir önem veriyor...



CHP Karabağlar Belediye Başkan aday adayı Serter, CHP Lideri'nin Ticaret Odası'nın davetlisi olarak İzmir'e gelmesini değerlendirerek, "Genel Başkanımız iş dünyasına ayrı bir önem veriyor. Bu da onun en güzel göstergesi" dedi Yaklaşık 30 yıldır Karabağlar'da ticari faaliyetlerini sürdüren Karabağlar Belediye Başkan aday adayı işadamı Bedri Serter, yaklaşık 500 bin nüfusu olan Karabağlar'ın ana sanayisi ve iş kolunun mobilyacılık sektörü olduğunu dile getirdi. Kentin gelişmesinde mobilya sektörünün lokomotifleri olacağını ifade eden Serter şunları dile getirdi; "Türkiye'de mobilyacılık sektörünün gelişmesinde izmir'in, özellikle de Karabağlar'ın çok önemli bir yeri vardır. Marka şehirlerin oluşması için o şehrin ekonomik yapışırım güçlenmesine, istihdam kaynaklarının ve imkanlarının artmasına çok önem verilmelidir. Bu sebepten dolayı ben de, Karabağlar'ı "Mobilya Şehri" yapma hedefi ile yola çıktım. Sektörde 5 bin işyeri ve 60 bin emekçi var. Bu emekçi dostların yüzde 80'nin deki bu sayı tahmini 180 bin kişi- aileleriyle birlikte Karabağlar'da yaşıyor. Bu sebepten Karabağlar'ı, dünya genelinde aranılan bir mobilya kenti haline getirecek şekilde planladık. Bu planlamaları yaparken de emekçileri, odaları ve dernekleri de yanımıza alarak büyük bir güç oluşturmayı hedefliyoruz. 


Karabağlar Mobilya Şehri'nin başarı hikayesini gerçeğe dönüştürmek üzere Karabağlar Belediyesi çatısı altında  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'nin de desteği ile, EBSO, İTO, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, İzmir Mobilyacılar ve Marangozlar Odası'nın yam sıra üniversiteleri de dahil ederek bu konuda bir stratejik planın hazırlanmasına öncülük etmeyi ve bu hedefe ulaşmayı görev olarak görmekteyiz." Mobilya sektörünün faaliyet gösterdiği ve kentsel dönüşüm kapsamında bulunan alanın yeniden yapılanması sırasında oluşturulacak bir "Mobilya İhtisas Bölgesi"nin işsizliğe de çözüm olacağını ifade eden Karabağlar Belediye Başkan aday adayı işadamı Bedri Serter; kentin yönetiminde ortak akılı baz alacaklarını da ifade ederek, "Bu çerçevede başta sivil toplum kuruluşları olmak üzere, muhtarlarımız, Karabağlar'da yaşayan vatandaşlarımız ve iş dünyası ile birlikte yapılacak projeler, çalışmalar ve hizmetler konusunda sık sık bir araya gelerek görüş alışverişinde bulunacağız. Ortak akılla yöneterek Karabağlar halkının refahını arttıracağız" diye konuştu. 


Türkiye'nin birleştirici gücü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ticaret Odası'nın davetlisi olarak İzmir'e gelmesini de değerlendiren Karabağlar Belediye Başkan aday adayı işadamı Bedri Serter, "Sayın Genel Başkanımızı yakından takip edenler iş dünyasına ayrı bir önem verdiğini bilir. Zaten kendileri ülke ekonomisine bakışı ve iş dünyasına olan yakınlığıyla bunu defalarca ispat etmiştir. Sayın Genel Başkanımız CHP olarak ülkenin bu karanlık günlerden kurtulması için herkesin el ele vererek mücadele etmesi gerektiğinin defalarca altını çizdi. CHP, Türkiye'nin birleştirici gücü olarak bu birlik ve beraberliği sağlayacaktır. Bu ziyaret de onun en güzel göstergesidir. Sayın Genel Başkanımızın dediği gibi 30 Mart günü varlık, birlik ve özgür biçimde yaşayan Türkiye'nin kuruluşu yolunda büyük adımı atacağız. 30 Mart'tan sonra Türkiye'de daha güçlü CHP olacak" dedi. 


Yenigün Gazetesi 


Geri Dön