27 / 04 / 2024

Karabük Demir ve Çelik Fabrikası'nın temeli 1937 yılında atılmış!

Karabük Demir ve Çelik Fabrikası'nın temeli 1937 yılında atılmış!

Karabük Demir ve Çelik Fabrikası'nın temel atma töreni 3 Nisan 1937 yılında atılmış.



Karabük Demir ve Çelik Fabrikası'nın temel atması 3 Nisan 1937 yılında saat 11:00'da yapılmış. Törene Ankara'dan iki trenle davetliler akın etmiş.

Ensüstri hayatında bir dönüm noktasına sahip olan fabrikanın açılışı görkemli bir şekilde yapılmış. Söz konusu haber Akşam Gazetesi'nin 3 Nisan 1937 tarihinde ''Endüstri hayatımızda mühim bir hadise Karabük Demir ve Celik fabrikasının temel atmasının resmi bugün yapılıyor'' başlığı ile kalem alınmış. İşte ayrıntılar..

Endüstri hayatımızda mühim bir hadise Karabük Demir ve Celik fabrikasının temel atmasının resmi bugün yapılıyor. Karabük demir ve çelik fabrikalarının temel atma resmi bugün yapılacaktır.

Dün akşam Ankaradan iki hu- sust trenle hareket eden davetliler bu sabah Karabüke varacaklar ve temel atma resmi saat 11'de yapılacaktır.

Bu münasebetle Başvekilin ve İngiliz büyük elçisi B. Persi Loren'in birer nutuk söylemeleri muhtemeldir.
Ankara 2 Karabük demir ve çelik fabarikalarının temel atma merasiminde bulunacak davetlilerbu akşam saat 21  de iki hususi trenle hareket etmişlerdir.

İlk kalkan trende davetliler, ikinci trende de Başvekil İsmet İnönü, vekiller, mebuslar vardı. Yarın sabah (bugün) saat 9 da Karabüke varılacaktır. Temel atma merasiminden sonra saat 14 buçukta Karabük' ten ayni trenlerle Ankara'ya hareket edilecektir.''

1940'ta Emlak Bankası'nın Taksim Kışlası'na yaptıracağı inşaata belediyeden tepki! 

1941 yılında Şişhane Unkapanı yolu büyük bir cadde olarak açılmış!

Geri Dön