28 / 04 / 2024

Karabük'te hastane ile 5 mahalle arasına yapılan köprüde sona yaklaşıldı!

Karabük'te hastane ile 5 mahalle arasına yapılan köprüde sona yaklaşıldı!

Karabük Belediyesi tarafından vatandaşların ulaşmakta güçlük çektiği hastane ile Kurtuluş, Yeşil, Öğlebeli, Kapullu ve Esentepe Mahallesi arasındaki derenin üzerine yapılmaya başlanan yaya köprüsünde sona yaklaşıldı....



Kurtuluş, Yeşil,  Öğlebeli, Kapullu ve Esentepe Mahallesi sakinlerinin, KBÜ Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kolay ulaşımını sağlamak amacıyla belediyenin çelik konstrüksiyonla yaklaşık 40 metre derinlikteki dere yatağının üzerine 2 ay önce yapmaya başladığı 135 metre uzunluğundaki asma köprünün yüzde 95'i tamamlandı. 


Belediye Başkanı Rafet Vergili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 mahallede oturan vatandaşların hastaneye ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla yaya köprüsü yaptıklarını söyledi.


Başka mahallelere dikey ve yatay asansör, yürüyen merpen projelerini hayata geçirdiklerini anlatan Vergili, "Köprünün ana gövdesi ve ayaklarının montajı tamamlandı. Çevre düzenlemesi ve ışıklandırma işlemleri var. Ufak tefek de montajlar var. Yaya köprüsü, Karabük için önemli bir kazanç olacak" diye konuştu. 


Esentepe Mahallesi sakinlerinden Cemil Can ise köprüyü Avrupa'yı Asya'ya bağlayan köprüden daha önemli bulduğunu söyledi.


Hastaneye gitmek isteyenlerin artık dolmuş kullanmadan hastaneye ulaşabileceğini ifade eden Can, "Bu köprü iki mahalle arasını 1,5 dakikaya indirdi. Mahalle arasında merpenleri kullanıyoruz. Bu merpenlerde kışın zorluk çekiyoruz. Bu köprü inşallah bunlara son verecek" ifadesini kullandı. 


AA


Geri Dön