27 / 04 / 2024

Karaca Mağarasında turizm sezonu sona erdi!

Karaca Mağarasında turizm sezonu sona erdi!

Gümüşhane'nin önemli turizm merkezleri arasında yar alan Karaca Mağarası, 4 ay süreyle ziyarete kapatıldı



Gümüşhane'nin Torul ilçesine bağlı Cebeli köyünde bulunan ve kentin önemli turizm merkezleri arasında yar alan Karaca Mağarası, 4 ay süreyle ziyarete kapatıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Temel Yalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karaca Mağarası'nın, ilin gözde turizm merkezi konumunda olduğunu belirterek, "Bu nedenle uzun ömürlü olması için korumak, bakımını yapmak zorundayız. Ziyarete açık olduğu 8 aylık süre içerisinde düşen nem seviyesinin, kapalı kalacağı 4 ayda eski düzeyine ulaşmasını bekliyoruz" dedi.

Bu sezon yaklaşık 60 bin ziyaretçiyi ağırlayan mağarada, kapalı kalacağı süre içerisinde yürüme parkurları ile ışıklandırma sisteminin bakımının da yapılacağını ifade eden Yalçın, "Mağara turizme açıldığı 1996 yılından bu yana 1 milyonu aşkın yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilmiştir" diye konuştu.

Yalçın, Gümüşhane turizminin adeta lokomotifi durumunda olan Karaca Mağarası'nın ilkbaharla birlikte yeniden ziyarete açılacağını bildirerek, Karaca Mağarasını görmenin, insanların gezi envanterinde apayrı, gizem dolu, seyrine doyum olmayacak bir sayfa açtığını kaydetti.
AA


Geri Dön