07 / 05 / 2024

Karacasu yatırımcı bekliyor!

Karacasu yatırımcı bekliyor!

Şifalı termal suları ve yeşilliğiyle herkesin hayranlık duyduğu, Bolu turizmi için en önemli cazibe merkezlerinden biri olan Karacasu için Belde Belediye Başkanı Celal Beydili, beldenin bu özellikleriyle önünün açık olduğunu belirtti.




Şifalı termal suları ve yeşilliğiyle herkesin hayranlık duyduğu, Bolu turizmi için en önemli cazibe merkezlerinden biri olan Karacasu için Belde Belediye Başkanı Celal Beydili, beldenin bu özellikleriyle önünün açık olduğunu; sadece ciddi yatırımlara ihtiyaçları olduğunun altını çizerek "Belediye olarak çok fazla yatırım yapma gücümüz yok. Biz yatırımcıları bekliyoruz" çağrısında bulundu. 


Karacasu Belediye Başkanı Celal Beydili, termal sularıyla ve doğal güzelliğiyle bilinen belde için en önemli ihtiyacının yatırımcı olduğunu ifade etti. Karacasu Belediyesi olarak çok fazla yatırım güçlerinin olmadığının altını çizen Başkan Beydili, "Karacasu'ya yatırımcı arıyoruz ve bu yönde çalışmalarımız var. Sayın Valimiz de sağ olsun bu konularda çok duyarlı. Kendisi de bizzat ziyaretimize geldi. Burası için yatırımcı göndereceklerini söyledi. Arazileri de gezdik birlikte. Daha sonra şahıslara ait bazı araziler çıktı. 



TOPLANTI SALONU VE SPOR KOMPLEKSİ PROJELERİ

Belediye'nin yatırıma vereceği çok fazla arazi yok. Kaplıca yolu üzerinde bir arazimiz var. Burası için bir toplantı salonu, spor kompleksi gibi bir çalışmamız var. Bunun için de bir yatırımcı arıyoruz; inşallah bunu en kısa zamanda çözeceğiz. Belediye olarak çok fazla büyük yatırımlar yapma şansımız yok. Belli bir gelirimiz, bir bütçemiz var. 



KREDİ ALABİLİRİZ AMA GİDERLERDE SIKINTIYA DÜŞERİZ 

İller Bankası'na gelen bir katkı payımız var. Burada yüzde 45 kesinti var. Yüzde 45 kesinti olunca kredi alamıyoruz. Yine de kredi alabiliriz; ama o zaman kesintiler yüzde 55-60'lara çıkarsa o zaman da personel giderleri sıkıntıya düşer. Beldede yapmamız gereken işlerde sıkıntıya düşeriz. Çok fazla elemanımız da yok, 4 kişi var çalışan ve eleman alma şansımız da yok. Biz aylık bütçemizi aşmıyoruz. 

Belediye'mizi borçlandırmıyoruz. Personel giderlerimizi günü gününe ödüyoruz, borçlarımızı ödüyoruz. Ayağımızı yorgana göre uzatıyoruz" diye konuştu. 


190-200 METREDE SONDAJ ÇALIŞMASINA BAŞLANACAK

 Suyla ilgili sondaj çalışmalarına başlayacaklarını belirten Beydili, "Biliyorsunuz yukarıda su yok. Sondaj çalışmalarımız olacak. 190-200 metre yerin altına gireceğiz. 

Şu an suyumuz yetiyor; ama bunun önlemini almamız gerekiyor. Çünkü beldemiz büyüyor. Oteller, hastaneler gibi çalışmalar var, projeler var" şeklinde konuştu. 



TERMAL SU FİYATININ DÜŞMESİ SEVİNDİRİCİ 

Karacasu Beldesi'nin sahip olduğu özelliklerden dolayı önünün açık olduğunu dile getiren Başkan Beydili, termal sularda geçtiğimiz ay yapılan indirimi de değerlendirerek "Burası turizm merkezi. Sıcak su yeteri kadar var. Pansiyonlara da sıcak su verelim dedik, Sayın Valimiz sağ olsun kırmadı. Termal suyun fiyatı da 1 liradan 65 kuruşa düştü. Bunu kimse almak istemiyordu, pahalı buluyorlardı. Karacasu beldesinde olması gereken otel, pansiyonlara da su verilecek. Biz de yatırımcıları bekliyoruz, gelsinler, biz de her konuda yardımcı oluruz. Biz de tanıtım için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Karacasu'yu doğasıyla, termal sularıyla, tüm güzellikleriyle tanıtıyoruz. Herkes gelsin baksın. Beğenen yatırımcılar varsa gelsinler, yatırımlarını yapsınlar" ifadelerini kullandı. 



HERKES HALK İRADESİ SAYGILI OLSUN 

Geçtiğimiz Pazar günü yapılan Cumhurbaşkanlığı ile ilgili de kısa bir değerlendirme yapan Başkan Beydili, "Cumhurbaşkanlığı seçimi ülkemize hayırlı uğurlu olsun, Allah mahcup etmesin. Halkın vermiş olduğu iradeye saygı duymak lazım. Halk böyle istedi, tercihini yaptı. 

Herkesin saygı duyması lazım" dedi. 




Bolu Gündem 


Geri Dön