28 / 04 / 2024

Karadeniz Teknik Üniversitesi personel alacak! Hemen tek tek açıklanan başvuru şartlarına göz atın! 

Karadeniz Teknik Üniversitesi personel alacak! Hemen tek tek açıklanan başvuru şartlarına göz atın! 

Trabzon'da Karadeniz Teknik Üniversitesi öğretim elemanı alım ilanı yayımladı. İşte söz konusu ilandaki başvuru şartları...



Trabzon'da Karadeniz Teknik Üniversitesi öğretim elemanı alım ilanı yayımladı.  Yayımlanan ilana göre, Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin aşağıda açıklanan birimlerine; Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve 657 sayılı Devlet memurları Kanunu'nun 48. maddesi hükümleri uyarınca personel alınacağı kaydedildi.

Peki Karadeniz Teknik Üniversitesi personel alımı şartları neler? Hemen tek tek açıklanan başvuru şartlarına göz atın...

Karadeniz Teknik Üniversitesi personel alacak! Hemen tek tek açıklanan başvuru şartlarına göz atın! 

Karadeniz Teknik Üniversitesi Personel Alımı Genel Şartlar

1- 657 sayılı Kanunun 48. maddesinde bildirilen şartları taşıyor olmak.
2- Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'ndan en az 70 (lisans mezuniyeti hangi alanda ise o alandaki Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı puan türünden veya ilan edilmiş olan bölüm/ana bilim dalı/program hangi alandan öğrenci  alıyorsa  o  alandaki  Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı puan  türünden)  Yükseköğretim  Kurulu  tarafından  kabul  edilen  merkezi  yabancı  dil  sınavından  en  az  50  puan  ya da eş değerliliği  kabul  edilen  bir  sınavdan  bu  puan  muadili  bir  puan  almış  olmak  gerekiyor.  Merkezi  sınav  muafiyetinden  faydalanmayı  talep  edenlerin  ön değerlendirme ve nihai değerlendirme aşamalarında Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı puanı 70 şeklinde alınır.
3-  Ön  değerlendirme  ve  nihai  değerlendirme  aşamasında lisans  mezuniyeti  notunun  hesaplanmasında  kullanılan  4'lük  ve  5'lik  not  sistemlerinin 100'lük not sistemine eşdeğerliliği Yükseköğretim Kurulu kararıyla belirlenir. Ayrıca Diğer not sistemlerinin 100'lük not sistemine eşdeğerliliğine Karadeniz Teknik Üniversitesi Senatosu karar verir.
4- Yabancı ülkelerden alınmış olan diplomaların Üniversitelerarası Kurul tarafından denkliğinin onaylanmış olması şarttır.

BAŞVURU SİSTEMİNE EKLENECEK BELGELER HANGİLERİ?

1-Özgeçmiş
2-İlan Başvuru Dilekçesi (Doldurulmuş ve imzalanmış şekilde)
3-Lisans transkript belgesi fotokopisi.
4-Bir adet vesikalık fotoğraf
5-Nüfus cüzdan fotokopisi.
6-Lisans diploması ya da geçici mezuniyet belgesi fotokopisi.
7-Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı Belgesi (Sınav sonucunun açıklandığı tarih itibariyle son beş senelik ALES belgesi geçerlidir) 
8-Yüksek  Lisans  ya da  Doktora  öğrencisi  (açıklama  kısmında  belirtilen  alanda)  olduğuna  dair  belge  fotokopisi  (son  bir  ay  içinde  alınmış  olması gerekiyor)
9-Yabancı Dil Belgesi (YDS veya eşdeğerliliği YÖK Başkanlığı tarafından kabul edilmiş olan dil belgesi)

NOT:

1- E-Devlet sisteminden alınmış olan belgeler kabul edilecek. Söz konusu belgelerin onaylı olması zorunlu değil. Ayrıca atamaya hak kazanmış olan adaylardan, atama öncesi belgelerin asıllarının ya da onaylı hali talep edilecek. Söz konusu belgelerin asıllarını ibraz edemeyen adayların atamaları gerçekleştirilmeyecek.

2- Talep edilen belgelerde gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılacak ve atamaları gerçekleştirilmeyecek. Bunların atamaları yapılmış olsa bile iptal edilecek ve hiçbir hak talep edilmeyecek.

3- Söz konusu başvurular https://online.ktu.edu.tr/ adresinden elektronik şekilde gerçekleştirilecek. Ayrıca başvuru süresi içinde yapılmayan başvurular dikkate alınmayacak.

4-Sonuçlar (Ön Değerlendirme Sonuçları ve Nihai Değerlendirme Sonuçları) Karadeniz Teknik Üniversitesi web sitesinde (www.ktu.edu.tr) ilan edilecek olup, ayrıca bir tebliğ yapılmayacak.

İlan Tarihi :                                      : 31 Ağustos 2023
Son Başvuru Tarihi :                       : 14 Eylül 2023 2023
Ön Değerlendirme Tarihi :              : 28 Eylül 2023
Giriş Sınavı Tarihi:                          : 05 Ekim 2023
Sonuç Açıklama Tarihi :                   : 12 Ekim 2023
 

Hatay’da acil yıkılacak 79 bin 150 binadan 46 bin 600’ünün enkazı kaldırıldı! Şehir tanınamaz hale geldi!

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Kıdem tazminatında tavan fiyat artıyor! 

Altındağ Belediyesi başkentte iki arsa satacak! 


Geri Dön