28 / 04 / 2024

Karaköy'deki 45 yıllık çok katlı otopark yıkılacak!

Karaköy'deki 45 yıllık çok katlı otopark yıkılacak!

Beyoğlu'nun Karaköy semtindeki 45 yıl önce inşa edilen çok katlı otoparkın yıkılacağı açıklandı. Yıkımına 2022 yılında başlanması planlanan otopark Karaköy Meydanı kapsamına alınacak.



Beyoğlu'nun Karaköy bölgesinde 1976'da vatandaşların hizmetine sunulan 600 araç kapasitesine sahip otoparkın yıkılmasına karar verildi. Büyükşehir Belediye Meclisi'nde onaylanan Karaköy Meydan Projesi için Karaköy'deki 45 yıllık çok katlı otopark yıkılacak.

Karaköy deki 45 yıllık çok katlı otopark yıkılacak!

Akşam'da yer alan habere göre; 7 bin metrekare büyüklüğünde olan alan ise, Karaköy Meydanı ile bir araya gelecek. Kamunun açık alan ihtiyacının karşılanması için projeyle otopark altında yer alan işletmeler için hala yeni bir verilmedi. Projede çalışmaların tamamlanması ve ihalenin önümüzdeki günlerde gerçekleşmesi planlanıyor. 

Karaköy deki 45 yıllık çok katlı otopark yıkılacak!

“BU KADAR İNSANI MAĞDUR ETMELERİNE GEREK YOK”

2022'de yıkılacağı açıklanan otoparkın altında bulunan restoranlardan birinde çalışan Zeynep Turan, “Ne düşüneceğimi bilmiyorum. Buradan çok kişi ekmek yiyor. Herkes esnaf. Yıkılırsa ne olacak bilmiyoruz. Yıkılırsa bize bir yer göstermeleri gerekir. Bu kadar insanı mağdur etmelerine gerek yok. İnşallah herkes için hayırlısı olur bu karar” ifadelerini kullandı. 

Karaköy deki 45 yıllık çok katlı otopark yıkılacak!

Otoparkın zaten yıkılması gerektiğinden bahseden  bir kişi ise “Buranın 45 senelik bir konusu var. Çocukluğumdan beri bilirim burayı. Oldu olalı beğenmiyorum burayı. Çünkü yakışmıyor buraya. Sahilin hemen ön tarafında bu görüntü hoş değildi. Bence buranın yıkılması daha mantıklı olur. Bu görüntüyü 45 senedir gördükçe kafamı çeviriyorum” açıklamasında bulundu. 

İstanbul Karaköy Katlı Otoparkı yıkılıyor!


Geri Dön