04 / 05 / 2024

Karaman'da virane yapılar yıkılıyor!

Karaman'da virane yapılar yıkılıyor!

Karaman Belediyesi şehrin görüntüsünü bozan, virane ve kullanılmayan binaları yıkmaya devam ediyor. 77. Sokak No: 8 adresinde bulunan taşınmazın imar ve tapu kayıtları kontrol edilerek yıkılmasına karar verildi.



Karaman Belediyesi şehrin görüntüsünü bozan, virane ve kullanılmayan binaları yıkmaya devam ediyor. Hamidiye Mahallesi Muhtarlığı tarafından belediyemize bildirilen 377. Sokak No: 8 adresinde bulunan taşınmazın imar ve tapu kayıtları kontrol edilerek teknik elemanlarca yerinde değerlendirildi. Tehlike arz eden bu binanın belediye tarafından yıkılmasına karar verildi. 

Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada "Özellikle yeni yapılaşmanın henüz başlamadığı mahallelerimizde sahibi bulunamayan, yıkık virane evler mevcut. Bu yapılar içerisinde tehlike arz edenleri Fen İşleri Müdürlüğü personeli tarafından gerekli araştırmalar ve teknik incelemeler sonucunda tehlikesiz hale getiriyoruz." dedi. Öte yandan Karaman Belediyesi ağaçlandırma çalışmalarına da devam ediyor. Karaman Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince 500 adet sofora cinsi yetişmiş fidan dikiliyor, ibrahim Öktem Caddesi'nde başlayan ağaçlandırma çalışması İl Özel İdare Hizmet Binası'nın önünde devam ediyor. 

Çalışmalar sanayi kavşağına kadar sürecek. Karaman'ın baştan aşağı yeşile bürüneceğini söyleyen Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, çeşitli türlerde farklı fidanların uygun alanlara dikileceğini ifade etti. 


Günboyu


Geri Dön