29 / 04 / 2024

Karapınar'a yeni İmam Hatip Lisesi geliyor!

Karapınar'a yeni İmam Hatip Lisesi geliyor!

“Eğitime Yüzde 100 Destek” projesi kapsamında Konya’nın Karapınar ilçesine bağlı Hotamış Mahallesi’nde 16 derslikli İmam Hatip Lisesi yapılması için protokol imzalandı.



Konya Valiliği, Hotamış İmam Hatip Yaptırma Derneği, Karapınar İlçe Belediyesi ve İl Milli eğitim Müdürlüğü arasında “Eğitime Yüzde 100 Destek” projesi kapsamında Konya’nın Karapınar ilçesine bağlı Hotamış Mahallesi’nde 16 derslikli İmam Hatip Lisesi yapılması için protokol imzalandı. Konya Valiliği Toplantı Salonu’ndaki protokole Konya Valisi Muammer Erol, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Hotamış İmam Hatip Yaptırma Derneği Başkanı İbrahim Türkmen katıldı.


İmam Hatip Lisesi’nin uzun zamandır bölge halkı için büyük bir ihtiyaç olduğunun altını çizen İbrahim Türkmen, projeye devlet desteği geldiği takdirde okulun yapımının en kısa sürede tamamlanacağını ifade etti. Türkmen, “Hotamış Mahallesi’nde yıllardır ihtiyaç olan 16 derslikli Hotamış İmam Hatip Lisesi olarak okulumuz yapılacak inşallah. 10 bin metrekare arsa üzerinde, 702 metrekare üzerine oturacak. Toplam inşaat alanı 3 bin 150 metrekare. Takribi muhammen bedeli bin 700 ile 2 milyon lira civarında. Biz hayırseverler olarak, bunu bölge halkı yapacak. İnşallah biz projemizin en kısa zamanda 1 yıl içerisinde bu binayı bitirip, milli eğitime teslim etmek istiyoruz. Ama tabi imkanlar dahilinde. Şu anda o bölgede 150 tane İmam Hatip Ortaokulu Öğrencisi eğitim görüyor. 4’üncü yılında bu öğrenci sayısı 200’e ulaşacak. Bu öğrencilerin, liseye bizim yapacağımız okulda başlamasını istiyoruz. Toplamda eğitim başladığı zaman İmam Hatip Lisesi olarak takribi o bölgede öğrenci sayısı 450-500’e ulaşacak. Tabi imkanlar hususunda biz bunu en kısa zamanda bitirmeyi düşünüyoruz. Ama devlet desteğinin de mutlaka arkamızda olmasını bekliyoruz. O şekilde olursa, işimiz daha da kolay olur. 2016 yılı bütçesine bu işi sokabilirsek, bizim işimiz çok daha kolay olur. Yapabileceğimizi yapacağız. Ancak devletin araya girmesi bu işi daha da hızlandıracak” dedi. Konya Valisi Muammer Erol da, hayırseverler tarafından yapılması planlanan İmam Hatip Lisesi’nin hayırlara vesile olmasını diledi. Daha sonra protokol üyeleri tarafından imzalar atıldı.


Milliyet


Geri Dön