30 / 04 / 2024

Karasu Belediyesi ev yapmak isteyene tip proje veriyor!

Karasu Belediyesi ev yapmak isteyene tip proje veriyor!

Karasu Belediyesi tarafından ilçede köy statüsünden, mahalle statüsüne geçen bölgelerde uygulanmak üzere 5 tip proje hazırladı. Başkan İspiroğlu, bu projelerin yöre uygun ve estetik projeler olduğunu ve ilçenin çehresini değiştireceğini belirtti.



Karasu Belediyesi tarafından ilçede köy statüsünden, mahalle statüsüne geçen bölgelerde uygulanmak üzere 5 tip proje hazırladı. Başkan İspiroğlu, bu projelerin yöre uygun ve estetik projeler olduğunu ve ilçenin çehresini değiştireceğini belirtti.


TASARRUF SAĞLAYACAK

Karasu Belediyesi tarafından mahallerde uygulanmak üzere tek tip ev projeleri hazırlandı. Tip projeler sayesinde, kırsal alanlardaki yapılaşmaların, yöresel mimariye uygun olmasının yanı sıra,  depreme dayanıklı, modern projeler olduğu ifade edildi. Karasu Belediyesinin, ücretsiz olarak verdiği projelerle, köyüne ev yaptıracak vatandaşların inşaat maliyetinden de önemli oranda tasarruf sağlayacak. Köylerde uygulanacak olan tip projeler ile ilgili bilgi veren Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu: “Köylerde uygulanabilecek tip projeleri, vatandaşlarımız bedelsiz olarak Karasu Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüzden temin edip kullanabilirler” dedi.


BEŞ AYRI TİP PROJE

Hazırlanan projelerin 60 metrekare, 75 metrekare, 99 metrekare, 120 metrekare ve 125 metrekare olmak üzere 5 tip proje olduğunu belirten İspiroğlu, ilerleyen günlerde bu projeleri yenilerinin ekleneceğini söyledi. Karasu Belediye Başkanı Mehmet  İspiroğlu, “Tip projedeki amacımız; vatandaşlarımızın her şeyden önce güvenli, ferah ve sanat kurallarına uygun konfor şartları sağlayan, sağlıklı ortam ve barınma ihtiyacını karşılamaya yardımcı olmaktır” dedi.


Sakarya Yeni Haber




Haber Akşam Haberleri Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Sakarya Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, köylerde hayata geçirilecek tip ev projeleriyle yaşam alanlarının rahatlayacağını söyledi. İspiroğlu;" Köylerimiz, yöreye uygun estetik görünümüyle ferah ve modern bir hayata kavuşacak. Tip projeler köylerimize çok yakışacak" dedi. 


Ücretsiz proje desteği 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Karasu Belediyesinin birlikte yürüttüğü tip projeler sayesinde, kırsal alanlardaki yapılaşmaların, yöresel mimariye uygun olmasının yanı sıra, depreme dayanıklı, modern ve ferah hale getirilmesi ön görülüyor. Karasu Belediyesinin, ücretsiz olarak verdiği projelerle, köyüne ev yaptıracak vatandaşların inşaat maliyetinden de önemli oranda tasarruf sağlayacağı bildirildi. 


"Güzel ve Düzenli Bir Karasu" 

Köylerde uygulanacak olan tip projeler ile ilgili bilgi veren Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu: " Karasu Belediyesi olarak köy tüzel kişiliği kaldırılıp mahalleye dönen köylerimiz için, konut olarak kullanılacak tip mimari projeler geliştirdik. Köylerde uygulanabilecek tip projeleri, vatandaşlarımız bedelsiz olarak Karasu Belediyesiİmar ve Şehircilik Müdürlüğümüzden temin edip kullanabilirler" dedi. 60,75,99,120 ve 125 metrekareden oluşan farklı plan tiplerine ve büyüklüğe sahip projelerin hazırlandığını vurgulayan İspiroğlu: "Farklı şekillerde projeler hazırlandı ve ilerleyen günlerde bu projelere yenileri eklenecek. Tip projedeki amacımız; vatandaşlarımızın her şeyden önce güvenli, ferah ve sanat kurallarına uygun konfor şartları sağlayan, sağlıklı ortam ve barınma ihtiyacını karşılamaya yardımcı olmaktır' dedi. 


Akşam Haberleri Gazetesi


Geri Dön