28 / 04 / 2024

Köyde ev yapmak için gereken belgeler 2014!

Köyde ev yapmak için gereken belgeler 2014!

Köylerde ev yapma şartları, Planlı alanlar tip imar yönetmeliğinde açıklanıyor. Peki köyde ev yapabilmek için neler gerekli? İşte köyde ev yapmak için gereken belgeler 2014...



Köyde ev yapmak için gereken belgeler 2014!

Köylerde ev yapma şartları, belediye mücavir alan sınırları dışında planı bulunmayan köy ve mezraların yerleşik alanları ile belediye ve mücavir alan sınırları İçinde ve dışındaki yerleşme alanı dışında kalan (iskân dışı) alanlarda farklılık gösteriyor.


Genel olarak, köyde ev yapmak için; köy nüfusuna kayıtlı ve köyde sürekli oturan şahısların aşağıdaki belgelerle birlikte İlçe Özel İdaresi’ne başvurmaları gerekiyor. Peki, köyde ev yapmak için hangi belgeler gerekli?


Köyde ev yapmak için gereken belgeler..

1- Dilekçe

2- Tapu

3- Koordinatlı plan örneği (Kadastro müdürlüğünden temin edilecek.)

4- Nüfus cüzdanı

5- İkametgah

6- Yapılacak yapının yoldan ve komşu parsellerden çekme mesafelerine ilişkin Köy İhtiyar Heyeti kararı.

     

Bu konuda köy muhtarlarının çeşitli duyuruları bulunuyor. Örnek olarak Aşağıdemirci Köyü Muhtarı Osman Küçükışık'ın duyurusu şu şekilde karşımıza çıkıyor:


"İhtiyaç duyan şahıslara İlçe Özel İdareleri’nce konut projesi temin edilebiliyor.


İlçe Özel İdaresi’nden onaylı proje ve izin yazısı alınmasından sonra inşaata başlanması için Köy İhtiyar Heyeti kararı alınması ve alınacak kararın bir örneğinin İlçe Özel İdaresi’ne iletilmesi gerekmektedir.

          

Köy yerleşim alanında yapılacak her tür ticari amaçlı yapı ve köy yerleşim alanı dışında yapılacak bütün yapılar için Çanakkale İl Özel İdaresi’nden ruhsat alınması zorunlu olup bu tür yapıların muhtarlık izni ile yapılması mümkün değildir.

          

Köylerde izin alınmaksızın yapılan yapıların muhtarlıkça, İlçe Özel İdareleri’ne bildirilmeleri zorunlu olup buna uymayan muhtarlıklar ve izinsiz inşaat sahipleri hakkında cezai işlem uygulanacaktır."


Köylerde ev yapma kanunu!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön