06 / 05 / 2024

Karlı yatırım için yeni nesil ofis tercih edin!

Karlı yatırım için yeni nesil ofis tercih edin!

Hükümetin, kuracakları iş yerlerinde istihdam sağlayacak yabancı yatırımcıya oturum izni ve vatandaşlık hakkı verilmesi yönündeki çalışmaları inşaat sektöründe olumlu yankı buldu. BESA Grup Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci, açıklama yaptı.



Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un, ülkemizde kuracakları iş yerlerinde, belli sayıda istihdam oluşturan yabancı yatırımcıya, oturma izni ve vatandaşlık hakkı verilmesi için hazırlık yapıldığını açıklaması, inşaat sektöründe olumlu karşılandı. İnşaatın önemli aktörlerine göre, söz konusu düzenleme özellikle ofis yatırımının yıldızını daha da parlatırken, hem yabancı yatırımcı hem de Türkiye kazanacak.


Türkiye’de yatırımcının birikimini genellikle konuta yatırdığını anımsatan BESA Grup Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci, daha kısa sürede daha karlı yatırım isteyenlerin ise yeni nesil ofis projelerine yönelmesi gerektiğini vurguladı.


İstanbul ve  Ankara  başta olmak üzere çok sayıda kentte ofis projelerinin birbiri ardına inşa edildiğinin altını çizen Bezci, “İş dünyası, yeni nesil ofislerin getirdiği avantajların farkına vardı. Hem prestij hem de kazanç getirisiyle son yıllarda hayata geçirilen ofis projeleri, iş sahiplerinin olduğu kadar yatırımcının da dikkatini çekiyor. Merkezi yurt dışında olan ve Türkiye’de de çalışmalarını sürdüren yabancılar da yeni inşa edilen ofis projelerini yakından takip ediyor. Ankara’da hayata geçirdiğimiz Besa Kule İş Merkezi’nde yakından gözlemlediğimiz yabancı yatırımcı ilgisi çok sayıda ofis projesinin üzerinde” dedi.

Hükümetin üzerinde çalıştığı yabancı yatırımcıya yönelik düzenlemenin de ofis projelerinin kazancını artıracağını ifade eden Bezci, şunları söyledi:


“Kuracağı iş yerlerinde istihdam oluşturan yabancı yatırımcıya verilmesi planlanan oturma izni ve vatandaşlık hakkının inşaat sektörüne ciddi getirisi olacak. Şu an çok sayıda ofis projesi hayata geçirildiğini görüyoruz. Tanınacak haklar sonrası ülkemize ilgisi daha da artacak yabancı yatırımcı ofis piyasasına da can verecek. Ofislerin prestiji artacak, iş merkezleri yabancıların çalışma sistemlerini de yakından inceleme olanağı bulacak. Yabancılar Türkiye’ye geldikçe yatırım yaptıkça ekonomimizde önemli gelişmeler kaydedilecek. Yabancıların oluşturacakları iş alanları ile istihdam da sağlanacak. Özetle, söz konusu düzenleme ile herkesin kazanacağı bir döneme girilecek.”



Geri Dön