28 / 04 / 2024

Karmod Irak'ta dünyanın en büyük prefabrik kentini kurdu!

Karmod Irak'ta dünyanın en büyük prefabrik kentini kurdu!

Bugüne kadar Türkiye dahil 74 ülkede 500'den fazla proje tamamlayan, birçok konut ve sosyal tesise imza atan Karmod, Irak'ta yeni bir kent kurdu. Şirketin CEO'su Mehmet Çankaya Irak projelerinin son büyük projelerden biri olduğunu söyledi....




Bugüne kadar Türkiye dahil 74 ülkede 500'den fazla proje tamamlayan, birçok konut ve sosyal tesise imza atan Karmod, Irak'ta yeni bir kent kurdu. Şirketin CEO'su Mehmet Çankaya Irak projelerinin son büyük projelerden biri olduğunu söyledi. 


Alışveriş merkezi de var 


1986 yılından beri sektörde bulunduklarına dikkat çeken Çankaya, "Bu projeyle birlikte prefabrik yapılardan ilk defa bu kadar büyük bir kent oluşturuldu" dedi. 


7 AYDA BİTTİ 

Bağdat'ta 7 ay gibi bir sürede tamamlanan proje, süre ve büyüklük açısından da 'dünyanın en büyüğü" unvanını aldı. 174 bin 148 metrekare alana kurulan kantin içinde toplam 1884 konut ve sosyal tesis konumlandı. 


Irak'ta savaş sonrası hızlı bir yeniden yapılanma hamlesi ile oluşturulan kentin sosyal tesisleri içerisinde okullar, kreşler, iş hanları, sağlık merkezleri, ibadethane ve alışveriş merkezleri yer alıyor. Projenin kurulumu hakkında bilgi veren Mehmet Çankaya şöyle konuştu: " Savaşın etkilerinin devam ettiği ve güvenliğin tam olarak sağlanmadığı bir zeminde zor şartlar altında projeyi tamamladık. Organizasyonu Bağdat Valiliği yaptı. 


Müteşebbisleri en çok zorlayan konu ise güvenlik oldu." Karmod Prefabrik Yapı Teknolojileri Irak'ta 1884 konut ve sosyal tesisin içinde bulunduğu yeni bir kent kurdu. Sosyal tesis içinde okullar, sağlık ocakları ve ibadethane de var.


Bugün


Geri Dön