29 / 04 / 2024

Kars Bedesten Projesi'nin inşaatı tamamlanıyor!

Kars Bedesten Projesi'nin inşaatı tamamlanıyor!

Kars'ta Türk mimarisine uygun olarak hayata geçirilen Bedesten Projesi'nin yaklaşık olarak yüzde 75'i tamamlandı.



Kars'ta, tarihi, turistik varlıkların yoğun olduğu Kaleiçi bölgesinde yöresel gıda, hediyelik eşya ve turistik ürünlerin satılacağı geleneksel Türk mimarisine uygun hayata geçirilen Bedesten Projesi'nin yaklaşık yüzde 75'lik kısmı tamamlandı.

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, yapımı süren projeleri inceleyerek yetkililerden bazı bilgiler aldı.Görevlilere çalışmaların hızlandırılması talimatını veren Öksüz, gazetecilere konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Kars Vadisi Projesi ile Bedesten Projesi'nin çalışmalarının birbirine entegre şekilde devam ettiğini belirtti. Öksüz, "Vadi projesinde sona geliyoruz, Bedesten ve çevre düzenlemesi projesinde de yaklaşık yüzde 75'i geçtik. Amacımız yıl sonunda Bedesten, Vadi hem de Kent Müzesi çalışmasının çevre düzenlemesini bitirip halkımızın hizmetine sunmak." diye konuştu.

Bedesten Projesi'nde açılır, kapanır bir çatı sisteminin yapıldığını belirten Öksüz, "Yazın çatı açılarak daha ferah şekilde vatandaşlarımız burayı kullanabilecek, kış şartlarına da kapanacak. Küçük bir alışveriş mekanı olarak hem burada yaşayan vatandaşlarımıza hem de dışarıdan gelen yerli ve yabancı ziyaretçilerimize hizmet verecek. Burası Kars için önemli bir turizm noktası ama aynı zamanda burada yaşayan halkımız, vatandaşımız için de boş zamanlarını geçirebileceği dinlenme, eğlenme yeri olacak." dedi.


Geri Dön