02 / 05 / 2024

Kars Bülbül Mahallesi'ne imar talebi!

Kars Bülbül Mahallesi'ne imar talebi!

Kars Bülbül Mahallesi sakinleri, geçtiğimiz yıllarda bir kısmı Şehitler Mahallesine bağlanan kısmını geri istiyor. Bülbül Mahallesi muhtarı Cüneyt Kaya, ''Şehitler Mahallesinde kentsel dönüşüm projesi kapsamında imar var ama Bülbül Mahallesinde yok'' dedi.



Kars Belediyesi tarafından Şehitler Mahallesi mezarlığında devam eden ağaçlandırma seferberliğinde mahalle sakinleri, durumu Başkan Ayhan Bilgen’e dert yandı.

Kars Gazetesi'nde yer alan habere göre; Bülbül Mahallesi Muhtarı Cüneyt Kaya ile birlikte mahalle sakinleri dönemin Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş döneminde mahallelerinin bir kısmının Şehitler Mahallesi'ne bağlandığını ifade etti.

Kafkas Üniversitesi yerleşkesinin büyük kısmının da Bülbül Mahallesi sınırları içerinde olmasına karşın yerel hizmetlerden son derece mahrum olduklarını söyleyen mahalle sakinleri, Belediye Başkanı Ayhan Bilgen’den mahallenin birikmiş sorunları başta olmak üzere imar ve dolmuş sorununa el atmasını talep etti.

MAHALLEMİZE İMAR GİRSİN, DOLMUŞ SORUNU ÇÖZÜLSÜN

Kars Valisi Türker Öksüz’ün seçim öncesi mahallerini ziyaretleri sırasında kendileri ile bir araya geldiğini ve sorunları kendisine anlattıkları söylenen mahalle sakinleri, öncekili olarak mahallenin dolmuş sorunun da çözülmesini talep ettiler. Mahallesi adına Belediye Başkanı Ayhan Bilgen’e önemli açıklamalarda bulunan Muhtar Cüneyt Kaya: “Önceki yıllarda mahallemizin bir kısmı Şehitler Mahallesine bağlandı. Şehitler Mahallesinde kentsel dönüşüm projesi kapsamında imar var ama Bülbül Mahallesinde yok. Sayın Valimiz birkaç ay önce mahallemizi ziyaret etti ve mahalle halkı ile bir ayara geldi ve sorunları dinledi. Valimiz seçilecek yeni belediye yönetimi ile sorunların birlikte çözüleceğinin sözünü verdi. Çok faydalı bir toplantı oldu. Mahalle halkı bu ziyaretten dolayı çok mutlu oldu. Sayın Valimiz de sorunlarımızı biliyor. Mahallemiz şehir merkezine uzak ve dolmuşlar mahallemize girmiyor. Eğer gelmezlerse halk otobüsü istiyoruz.'' diye konuştu.


Geri Dön