27 / 04 / 2024

Karşıyaka Stadı'na şartlı onay çıktı!

Karşıyaka Stadı'na şartlı onay çıktı!

Yalı'da yapılacak stat için hazırlanan yeni imar planı, alanda sadece stadyum ve sosyal tesis yapılması şartıyla kabul edildi. İşlemlerin tamamlanmasıyla, sorunlar ortadan kalkacak.



Karşıyaka Belediye Meclisi, Yalı'da yıkılan eski stad alanına 15 bin kişilik yeni stadyum yapılması için, belediyeye ait 2770 metrekareyi, parsellerin ticari faaliyette kullanılmaması, sadece stadyum ve sosyal tesis yapılması kaydıyla Spor Genel Müdürlüğü'ne tahsis etme kararı aldı. Belediye, ticari faaliyet şerhi koyması nedeniyle stadın altına yapılacak işyerlerinin Karşıyaka Spor Klubü'ne tahsis edilmesini isteyecek. 

Sorun çözülüyor Karşıyaka'da Gençlik ve Spor Bakanlığı,  TOKİ  ve Karşıyaka Belediyesi arasında soruna neden olan stadyum projesinin önündeki imar ve mülkiyetle ilgili engel ortadan kalktı. Daha önce yeni stadyum için Bakanlık'm yaptığı plan nedeniyle kapsam içinde kalan imar yolları belediyenin mülkiyetine geçmiş, belediyeden buraların Spor Genel Müdürlügü'ne tahsisi istenmişti. Belediye, kadastral çalışmanın ardından yapılan Meclis toplantısında, stadyum alanında kalan 2529 metrekare ve sosyal tesis alanında kalan 241 metrekare alanın Spor Genel Müdürlügü'ne şartlı tahsisini İmar, hukuk, plan-bütçe komisyonlarına sevk etti. Stadla ilgili önergeler komisyonlardan olumlu görüşle geçtikten sonra Ekim ayı ilk Meclis toplantısında oybirliğiyle onaylandı. İşlemlerin tamamlanmasıyla, sorunlar ortadan kalkacak. 


Milliyet Ege 


Geri Dön