16 / 05 / 2024

Karşıyaka Tramvay projesi tehlikeye girdi!

Karşıyaka Tramvay projesi tehlikeye girdi!

İzmir Valiliği Defterdarlık Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, kafelere yönelik ecrimisil ihbarnamelerinin gönderilmesine başladı. Kafeler, belediyeye ödenen işgaliye ücretinin yanı sıra ecrimisil tazminatı nedeniyle zor günler yaşıyor.




İzmir Valiliği Defterdarlık Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, kafelere yönelik ecrimisil ihbarnamelerinin gönderilmesine başladı. Kafeler,  İzmir  Büyükşehir Belediyesi’ne ödenen işgaliye ücretinin yanı sıra ecrimisil tazminatı nedeniyle zor günler yaşıyor. Kafeler 5 yıl için 250 bin TL’yi bulan tazminat ile karşı karşıya. 19 Aralıkta gönderilmeye başlayan ihbarnameler nedeniyle kafeler 15 gün içerisinde masa ve sandalyeleri kaldırmak ve kaldırımlardaki taşınmazlarını sökmek zorunda kalacaklar.


PROJE TEHLİKEDE


Defterdarlığın ecrimisil kararlarını almasından sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Karşıyaka Tramvayı projeside tehlikeye girdi. Kafelerin ardından İZELMAN'ın işlettiği deniz kenarındaki otoparklara da Defterdarlık tarafından ecrimisil ihbarnamelerinin gönderileceği belirtilirken Karşıyaka tramvay hattı üzerinde bulunan ve İZELMAN'ın işlettiği otoparklara boşaltma talebi de gelebileceği iddia edildi. Sahil şeridi boyunca yaşanabilecek sıkıntı Karşıyaka'da tramvay projesini sıkıntıya sokabilir. 



Yenigün


Geri Dön