30 / 04 / 2024

Karşıyaka ve Göztepe stat çalışmaları engelleniyor mu?

Karşıyaka ve Göztepe stat çalışmaları engelleniyor mu?

Karşıyaka ve Göztepe'ye yapılan statlarda inşaatı, mahkeme kararıyla durduran İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne gösterilen tepkiler ilginç boyutlara ulaştı.



Karşıyakalılar İzmir'e yapılan statları engellemeye çalışanlara futbolun beşiğinden örnek verdi. Tepkilerini sanal ortama taşıdı Hemen her maçta  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na statlar konusunda isyan eden Karşıyaka ve Göztepe taraftarları, tepkilerini farklı boyutlara taşıdı. Karşıyakalı taraftarlar, internette açtıkları "Karşıyaka Stadı" sayfasında, İngiltere'nin başkenti Londra'da 15 kulübün, 15 stadı bulunduğunu belirten bir liste yayınlayıp, üzerine; "Aptal İngilizler, Londra'da 15 takıma 15 stat yapmış, en fazla 2 tane yapacaksın. 5'er 5'er oynayacaklar, geri kalan 5 tanesi de Manisa'da oynayacak, bu kadar basit" diye yazdı ve bu alaycı ifadeyle, İzmir'deki stat sorununu ciddiye almayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu eleştirdi. 


Sabah Egeli






Bu haber Yeni Asır Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



İnternetteki “Karşıyaka Stadı” sayfasından, “Aptal İngilizler, Londra’da 15 takıma 15 stat yapmış, 2 tane yapacaksın. 5’er 5’er oynayacaklar, geri kalan 5’i de Manisa’ya gidecek” ifadesiyle, alaycı tepkiler geldi

Karşıyaka ve Göztepe'ye yapılan statlarda inşaatı, mahkeme kararıyla durduran İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne gösterilen tepkiler ilginç boyutlara ulaştı. Maçların da Aziz Kocaoğlu'na statlar konusunda isyan eden KSK ve Göztepe taraftarları, tepkilerini farklı boyutlara taşıdı. 


İngilizler yanlış yaptı 


Karşıyakalı taraftarlar, internette açtıkları "Karşıyaka Stadı" sayfasında, İngiltere'nin başkenti Londra'da 15 kulübün, 15 stadı bulunduğunu belirten bir liste yayınlayıp, üzerine; "Aptal İngilizler, Londra'da 15 takıma 15 stat yapmış, en fazla 2 tane yapacaksın. 5'er 5'er oynayacaklar, geri kalan 5 tanesi de Manisa'da oynayacak, bu kadar basit" diye yazdı ve bu alaycı ifadeyle, İzmir'deki stat sorununu ciddiye almayan Kocaoğlu'nu eleştirdi. 


Ciddiye almıyor 


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, geçtiğimiz hafta Belediye Meclisi'nde, "Sanki 2 stat İzmir'i kurtaracak" demişti. Bu ifade kamuoyunda Kocaoğlu'nun, kulüplerin çilesi haline gelen stat yetersizliği konusunu ciddiye almadığı şeklinde yorumlanmış ve seçim sürecinde neden "İzmir'e 2 stat" vaadinde bulunduğu sorulmuştu. 


Yeni Asır


Haber Haber Ekspres'te şöyle yer aldı;


Ankara 18'inci İdare Mahkemesi'n in geçen ay verdiği ihaleyi iptali karanna rağmen Karşıyaka'da yapımı devam eden 15 biıı kişilik yeni stadın inşaatı, firmaya yeni hak edişlerin yapılmayacağı bildirilince durduruldu.  Toplu Konut İdaresi (TOKİ), İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı dava üzerine verilen ve 6 Ocak'ta taraflara tebliğ edilen mahkeme kararı sonrasında, zemin iyileştirme, kazıklama ve altyapı çalışmalarını sürdüren müteahhit firma Ali Acar İnşaat'a 18 Şubat'ta gönderdiği yazıda, Danıştay'a yapılan itirazdan sonuç çıkana kadar yeni hak ediş ödemesi yapılmayacağını bildirdi. TOKİ'nin tebligatı üzerine çalışmaları sonlandıran firma, stat arazisindeki iş makinalannın büyük bölümünü geri çekti.  Karar beklenecek Karşıyaka yönetimi, Gençlik ve Spor Bakanlığı,  TOKİ  ve müteahhit firma Ali Acar İnşaat, Danıştay'ın bir an önce  Ankara  18'inci İdare Mahkemesi kararının yürütmesini durdurmasını bekliyor. Bu arada Danıştay sürecinin uzaması halinde ihalenin tasfiyesinin gündeme geleceği kaydedildi. Yeni stat için 28 Ocak 2014'te TOKİ'nin yaptığı ihalenin tasfiye edilmesi durumunda, önümüzdeki süreçte Danıştay karanyla yasal engeller kalksa dahi yeni bir ihale yapılması gerektiği bildirildi. Bu durumda, ilk etapta 2016 yılında bitirilmesi planlanan stadın inşaat süreci yine uzayacak; Karşıyaka, İlçe Stadı ve Yalı Tesisleri de yıkıldığıyla kalacak. 


Haber Ekspres


Geri Dön