29 / 04 / 2024

Karşıyakalı müteahhitlerden zeytin fidanı bağışı!

Karşıyakalı müteahhitlerden zeytin fidanı bağışı!

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, ilçede hayata geçirilen yatırımlardan ve projelerden bahsetti. Akpınar, ilçede inşa edilen her yeni daire için müteahhitlerin en az iki zeytin fidanı bağışladığını söyledi.



Global Aktif Şehir programında, dünyadaki 10 pilot kentten biri olan Karşıyaka'nın sosyal ve kültürel alanda aktif Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, bölgedeki yatırımları anlattı. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, ilçede hayata geçirilen kentsel dönüşüm projelerinden bahseden Mutlu, ''Daha Yeşil Karşıyaka'' parolasıyla yola çıktık. İlçede inşa edilen her yeni daire için müteahhitler en az iki zeytin fidanı bağışlıyor. Bu fidanlarla 'Kentsel Dönüşüm Ormanı' kuruyoruz. Çevreyi lafta önemsemiyoruz. 4 yılda 70 bin fidanı toprakla buluşturduk. Evlenen her çift için bir fidan dikilerek ''Mutluluk Ormanı'' kurduk. Yeni ruhsat alan binalara, her 25 metrekare için bir fidan dikme zorunluluğu getirdik. 51 yeni park oluşturduk. 66 parkı da baştan sona yeniledik'' diye konuştu. 


Geri Dön