28 / 04 / 2024

Karşıyaka'nın stat sorununa yeni çözüm!

Karşıyaka'nın stat sorununa yeni çözüm!

Karşıyaka Spor Kulübü, mevcut Karşıyaka Stadı yerine yapılması planlanan stadın hayata geçirilememesi halinde Çiğli Selçuk Yaşar Tesisleri karşısındaki alanda yeni bir stat inşa edilebileceğini bildirdi




Karşıyaka Spor Kulübü, mevcut Karşıyaka Stadı yerine yapılması planlanan stadın hayata geçirilememesi halinde Çiğli Selçuk Yaşar Tesisleri karşısındaki alanda yeni bir stat inşa edilebileceğini bildirdi


Kulüpten yapılan yazılı açıklamada, Karşıyaka'da yapımı düşünülen statla ilgili olarak hazırlanan proje uyarınca inşaatın ihalesinin gerçekleştirildiği ve yüklenici firmanın ön çalışmalara başladığı kaydedildi.


Başlangıçtan beri mevcut projenin Yalı'daki Karşıyaka Stadı'nda uygulanması ve inşaatının başlayıp bir an önce bitirilmesi konusunda hiçbir zaman aksi bir görüşlerinin olmadığının bildirildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:


"İnşaatın imar izni konusunda kulübümüz dışında gelişen olaylar nedeniyle belirsiz bir durum doğmuştur. Halen belirsizliğin devam ettiği böyle bir ortamda ruhsat alınamadığı sürece Yalı'daki tesislerimizi boşaltmamız işi hızlandırmayacağı gibi ileride telafisi zor ve kulübümüz zararına sonuçlar da doğuracaktır."


Belirsizlikler işi uzatıyor


Açıklamada, yönetim kurulunun bu gecikmeler ve belirsizlikler karşısında bir an önce sonuca ulaşabilmek için farklı seçenekler ve çözümler üretmek durumunda kaldığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:


"Bu durum stadımızın Yalı’da yapılmasından vazgeçilmesi anlamı taşımamakta, olumsuz koşullar içerisinde kalındığında yeni çözümler üretme düşüncesine dayanmaktadır. Aksi takdirde en az 5 yıl daha stadyum ve tesislere kavuşmamız söz konusu olamaz. Stadımızın Yalı’da yapılamaması durumunda Çiğli Selçuk Yaşar Tesislerimizin karşısında bulunan, bir kısmı  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'ne, büyük bir kısmı da Milli Emlak’a ait olan yaklaşık 40 bin metrekarelik alanda kulübümüze ve büyük taraftarına yakışan yepyeni bir stat, futbol takımımız için modern bir kamp yeri ve antrenman alanları gibi tesislerin yapılabileceği, tüm ulaşım ve şehircilik kaygılarına uygun bir yer mevcuttur. Yalıda yapılması planlanan stat projesi için bürokratik ve hukuksal engellerin devam edeceğini varsayarak böyle bir seçeneği değerlendirmenin doğru olacağına inanıyoruz."


Bu projenin hiçbir siyasi söyleme izin vermeyeceğinin savunulduğu açıklamada, "Yönetimler çözüm üretme yeridir. Bizler de Karşıyaka Spor Kulübü Yönetimi olarak kulübümüzün bir an önce stadına, tesislerine ve gelir getirici mali varlıklarına kavuşmasını istemekteyiz. Bunun için çekişmelerin bir kenara bırakılıp, konunun en kısa zamanda olumlu bir çözüme kavuşturulup uygulanması en büyük arzumuzdur" ifadeleri kullanıldı.



Gazete Yenigün


Geri Dön