05 / 05 / 2024

Kartal-Atatürk Havalimanı arası 81 dakikaya iniyor!

Kartal-Atatürk Havalimanı arası 81 dakikaya iniyor!

700 metre uzunluğundaki Aksaray Yenikapı hattı ile Kartal’dan metroya binen bir yolcu, Marmaray’a aktarma yaparak Yenikapı’ya, buradan da Aksaray Havalimanı - Başakşehir hattına kesintisiz ulaşabilecek.




Aksaray ile Yenikapı’yı birbirine bağlayan 700 metrelik metro bağlantısı bugün açılıyor. Bağlantıyla Kartal ile Atatürk Havalimanı arası kesintisiz seyahatle 81 dakikada alınıyor.


Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açılışını yapacağı 700 metre uzunluğundaki Aksaray Yenikapı hattı ile Kartal’dan metroya binen bir yolcu, Marmaray’a aktarma yaparak Yenikapı’ya, buradan da Aksaray Havalimanı -Başakşehir hattına kesintisiz ulaşabilecek. Aynı hat sayesinde Yenikapı TaksimHacıosman metrosuna da geçiş yapılabilecek. Yeni açılacak hat ile Kartal Atatürk Havalimanı arası 81 dakikaya inecek. Bağlantı sayesinde Topkapı-Sultançiftliği ve Otogar-Başakşehir metro hatları ile Merter-Bağcılar tramvay hattı da  Marmaray  ile entegre olacak. 


2019 YILINDA HEDEF 430 KİLOMETRE RAYLI SİSTEM 


Aksaray-Yenikapı hattı ile İstanbul’da 2004 yılında 45 kilometre olan raylı sistem ağı, 2014 yılında 142 kilometreye ulaşıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) son 10 yılda yapılan yatırımlarla raylı sistem ağını 97 kilometre genişletti. Şehirde şu an devam eden raylı sistem çalışmasının uzunluğu 109 kilometre civarında bulunuyor. 


İstanbul’a 2019 yılına kadar İBB tarafından 110 kilometre, Ulaştırma Bakanlığı’nın ise 70 kilometre daha raylı sistem inşa edeceği açıklandı. 2019 yılında ise İstanbul’un 430 kilometrelik raylı sistem ağı ile dünyanın önde gelen şehirlerinin arasına girmesi hedefleniyor.



HaberTürk


Geri Dön