01 / 05 / 2024

Kartal Beton Boru yatırımda Çorlu tesisine ağırlık verecek!

Kartal Beton Boru yatırımda Çorlu tesisine ağırlık verecek!

Beton boru sektöründeki faaliyetlerine yeni alanlar eklemeyi planlayan Kartal Beton Boru, çalışmalarına başladı. Firma, önümüzdeki dönemde üretim kapasitesini ve ürün çeşidini artırmak için gerekli yatırımları yapmayı planlıyor.



Beton boru sektöründeki faaliyetlerine yeni alanlar eklemeyi planlayan Kartal Beton Boru, çalışmalarına başladı. Firma, önümüzdeki dönemde üretim kapasitesini ve ürün çeşidini artırmak için gerekli yatırımları yapmayı planlıyor. Sektörde 28 yılı geride bıraktıklarına değinen Kartal Beton Boru firma Genel Müdürü Dursun Karabacak, "İstanbul ve Tekirdağ'da bulunan iki fabrikamız ile sektördeki faaliyetlerimize devam ediyoruz. Bu tesislerde 20 kişiye istihdam sağlıyoruz. Önümüzdeki yıllarda yapacağmıız yatırımlarla bu sayıyı artıracağız" dedi. Yatırım planları ile ilgili olarak bilgi veren Karabacak, şöyle devam etti: "İstanbul'daki üretim tesislerinde ürün portföyümüz daha geniş. Yatırımlarımızı, öz sermayemizi kullanarak yapıyoruz. 2011 yılında Tekirdağ bölgesindeki potansiyeli fark ettik ve 3 milyon liralık yatırım yaptık. 

Tekirdağ'da fabrika açtık. Altyapı ve üst yapıda kullanılan beton borulardan, inşaat alanında kullanılan diğer tüm ürünlere kadar birçok alanda hizmet veriyoruz. İlerleyen yıllarda üretim ağırlığını, Tekirdağ Çorlu'daki tesislere kaydırmayı düşünüyoruz" açıklamasında bulundu. 

"Ağırlıklı olarak müteahhitlik ve inşaat şirketlerine hizmet veriyoruz" Firma olarak ürün gamlarını iç talebe göre ayarladıklarını belirten Dursun Karabacak, "Ağırlıklı olarak hizmet verdiğimiz alanlar, belediye ve kamuya iş yapan müteahhitlik ve inşaat şirketleri. Dolayısıyla Hakkari'den Çanakkale'ye kadar Türkiye'nin birçok iline ürün gönderiyoruz. Faaliyet alanımız, sadece İstanbul ve Tekirdağ ile sınırlı değil. Tüm çalışmalarımız müşteri odaklı" ifadesinde bulundu. Sektördeki en büyük problemin, beton boru firmalarının bir derneğinin bulunmaması olduğunu ifade eden Karabacak, dernek oluşturulması dahilinde haksız rekabet ortamının ortadan kalkacağına işaret etti. Karabacak, "Türkiye'de yaşanan ekonomik gelişme ile birlikte beton boru sektörü büyüdü. Fakat sektörün bir derneğinin bulunmaması firmalar arası haksız rekabet yaşanmasına ve ihracat faaliyetlerinde zorluklar yaşanmasına sebep oluyor" şeklinde konuştu. 


Dünya Bölge


Geri Dön