04 / 05 / 2024

Prefabrik sektörü 2015'te sosyal projelere ağırlık verecek!

Prefabrik sektörü 2015'te sosyal projelere ağırlık verecek!

Türkiye prefabrik sektörü, 2015 yılının endsütriyel yatırımlar açısından durağan bir dönem olacağı öngörüsüyle sosyal projelere ağırlık verecek...



Türkiye prefabrik sektörü, 2015 yılının endsütriyel yatırımlar açısından durağan bir dönem olacağı öngörüsüyle sosyal projelere ağırlık verecek. Okul, yurt, askeri yapı, hastane, alışveriş merkezi, stadyum gibi sosyal nitelikli projelerde prefabrik beton kullanımının arttığını bildiren Türkiye Prefabrik Birliği Teknik Sorumlusu Alper Uçar, bu tip birçok yapının projelendirildiğine ve gerçekleştirildiğine dikkat çekti. Uçar, "Bu tip projelerle beraber, 2015 yılında da iyimser senaryoda artış eğiliminin bir miktar azalarak sürmesi, kötümser senaryoda ise üretimin durağan bir çizgi izlemesi beklenebilir. Biz de 2015 yılında, hızın önemli olduğu sosyal nitelikli projelerde örneklerin artırılmasını hedefliyoruz" dedi. 


Alper Uçar, büyük ölçüde uluslararası koşullardaki değişkenlik ve yüksek cari açığın sebep olduğu kırılganlığın özel sektör yatırımlarını etkileyeceğine değinen Alper Uçar, "Özel sektör yatırımlarına göre de 2015 yılı performansı değişiklik gösterecek. 2015 yılında seçim olması sebebiyle oluşacak belirsizlik süreci, inşaat sektöründe öncelikle endüstriyel yapı yatırımlarını etkileyecek" diye konuştu. 


2014 yılının ilk dokuz aylık verilerinde üst yapı elemanları üretimi ile çevre düzeni elemanları üretim artışının sürdüğünü bildiren Alper Uçar, diğer üretim türlerinde ise, üretimde düşüş yaşandığını kaydetti. 2014'ün ilk dokuz ayında, 2013 yılının aynı dönemine göre üst yapı elemanları üretiminde yüzde 19, çevre düzeni elemanları üretiminde yüzde 63 aıtış yaşandığını belirten Uçar, "Buna karşılık altyapı elemanları üretimi yüzde 36, elektrik direği üretimi yüzde 36 azaldı. Toplamda ise, yüzde 4'lük bir üretim artışı var" dedi. 


Dünya ek


Geri Dön