04 / 05 / 2024

Kartal depreme hazırlanıyor!

Kartal depreme hazırlanıyor!

Kartal'da deprem riskine karşı toplamda 4 bin 5 bağımsız bölüm yıkıldı. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr Altınok Öz, "Depremi birlikte yeneceğiz" diyerek, kentsel dönüşüm çalışmalarını titizlikle devam ettireceklerini söyledi



Kartal'da deprem riskine karşı toplamda 4 bin 5 bağımsız bölüm yıkıldı. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr Altınok Dz, "Depremi birlikte yeneceğiz" diyerek, kentsel dönüşüm çalışmalarını titizlikle devam ettireceklerini söyledi lamıştık. Önce tapu sonra yapı" uygulaması ile insanca yaşam olanaklarını halkımızla buluşturduk" dedi. Kentsel doku yenilenmesinde ücretsiz teknik danışmanlık hizmeti verdiklerini de ifade eden Başkan Öz, "İmar planı sorunlarını çözdük, çözüyoruz. Yaptığımız planlarla Kartal, Anadolu yakasının yükselen yıldızı olma yolunda ilerliyor. " Önce İnsan " ilkemizden ayrılmadan sosyal belediyeciliğin tiim alanlarındaki yansımalarını Kartal'da uygulamayı sürdüreceğiz. 


Her alanda çağdaş bir Kartal için yapacaklarımızı planladık. Kartal'ı temel kentsel sorunları toplumsal mutabakat ile çözen, katılımcı, şeffaf, hesap verebilen, halkın ve kunımlann denetimine açık, gücünü toplumdan alan, insan haklarına ve demokrasi ilkelerine saygılı bir yönetim anlayışı ile yönetiyoruz." şeklinde konuştu. 


anal Belediyesi'nce sürdürülen IS deprem riskine karşı yaşam Alanlarını yenilemek için toplam 4 bin 5 bağımsız bölüm deprem riskine karşı yıkıldı ve 15 bin 961 kişi olası depremde yıkılabilecek durumdaki evlerinden çıkarılarak yeni yaşam alanlarının yapılmasına başlandı. 


Kartal Belediye Başkam Op. Dr Altınok Öz, "Depremi birlikte yeneceğiz" diye işe başladıklarını, site site toplantılar yaparak halkı bilinçlendirdiklerini ve deprem dönüşümü, kentsel dönüşüm ve yerinde dönüşüm uygulamaları ile Kartal'da birden çok dönüşümü uygulamaya koyduklarını söyledi. 


Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. 

Altınok Öz tüm uygulamaların halk için halkla beraber yapıldığını ve öncelikle beş yıllık süreçle sorunlu yapılann saptanıp nıiilk sahipleri ile yapılan toplantılar sonunda dönüşümün başarıldığını belirtti. 


İstanbul Gazetesi


Geri Dön