07 / 05 / 2024

Kartal deprem

Kartal deprem

Kartal'da deprem riskine karşı toplamda 4 bin 5 bağımsız bölüm yıkıldı. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr Altınok Öz, "Depremi birlikte yeneceğiz" diyerek, kentsel dönüşüm çalışmalarını titizlikle devam ettireceklerini söyledi

Kartal'da deprem riskinden 16 bin kişi kurtarıldı!

Kartal'da deprem riskinden 16 bin kişi kurtarıldı. Kartal Belediyesi’nce sürdürülen deprem riskine karşı yaşam alanlarını yenilemek adına verilen örgütlü mücadelede toplam 4005 bağımsız bölüm deprem riskine karşı yıkıldı

Kartal'da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

Kartal Belediyesi, ilçe genelinde mahallelerde sürdürdüğü alt ve üst yapı yenilemesinin yanında, vatandaşlar için özellikle deprem anında can ve mal kaybına neden olabilecek binaların yıkımlarını gerçekleştiriyor.

Kartal’da riskli yapılarda deprem korkusuyla oturuyorlar!

Kartal'da riskli olduğu belirtilen binalarda çok sayıda aile oturmaya devam ediyor. Korku içinde olan ev sahipleri, riskli yapı olarak ilan edilen binalarının bir an önce yenilenmesini istiyor. Tabut gibi binalara yaşadıklarını belirten mahalleli çözüm arıyor.

Gökhan Yüksel: Konumuz deprem dönüşümü olmalı!

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Kartal Belediye Meclisi'nin Şubat ayı Toplantısı’nda kentsel dönüşüm süreciyle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Başkan Yüksel; “En önemli konumuz deprem dönüşümü olmalı” dedi.

Gökhan Yüksel: Deprem toplanma merkezlerinin sayısını artırıyoruz!

Kartal Belediyesi tarafından bu yıl 125'ncisi düzenlenen Muhtarlar Toplantısı Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel öncülüğünde gerçekleşti. Yüksel, deprem merkezlerinin artırılacağını söyledi…

Kartal deprem toplanma alanları!

İstanbul'un Silivri ilçesi açıklarında saat 13.59’da 5,8 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrası vatandaşlar deprem toplanma alanlarını araştırmaya başladı. Peki Kartal deprem toplanma alanları nerede? İşte Kartal deprem toplanma alanları...

Kartal Dr. Lütfi Kırdar Hastanesi'ne EDGE Yeşil Bina Sertifikası!

Deprem güvenliği düşünülerek yıkılıp yeniden inşa edilen Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Türkiye’nin ilk, dünyanın ise en büyük EDGE Yeşil Bina sertifikalı hastane yapısı olma özelliğini taşıyor.

Kartal Eczacıbaşı Sitesi dönüşüyor!

Kentsel dönüşüm çalışmalarına devam eden Kartal Belediyesi, “Deprem ve Yerinde Dönüşüm” çalışmaları kapsamında bu kez; 4 bina ve toplam 80 bağımsız bölümden oluşan Eczacıbaşı Sitesi'ni dönüştürüyor.

Kartal Eczacıbaşı Sitesi'nin yıkım töreni 26 Aralık'ta!

Kartal'da “Deprem ve Yerinde Dönüşüm” çalışmaları kapsamında bu kez de Eczacıbaşı Sitesi'nin yıkımı yapılacak.

Kartal'da dönüşüm ile 46 bin 923 vatandaş deprem tehlikesinden kurtarıldı!

Uğur Mumcu Mahallesi’ndeki Firuze Sitesi sakinleriyle, Dönüşüm Bilgilendirme Toplantısı’nda bir araya gelen Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, kentsel dönüşüm ile 46 bin 923 vatandaşın deprem tehlikesinden kurtarıldığını söyledi...

Kartal Bağlar Sitesi'nin temeli atıldı!

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün, Kartallı vatandaşları olası bir depreme karşı korumak amacı ile hayata geçirdiği “Deprem, Yerinde ve Kentsel Dönüşüm” çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. 

Kartal'da yerinde dönüşüm devam ediyor!

Kartal’da “Deprem ve Yerinde Dönüşüm Projesi” çerçevesinde Yakacık Çarşı Mahallesi, Yakakent Caddesi’ndeki 9 binanın yıkımı gerçekleşti..

Kartal'de Deprem ve Yerinde Dönüşüm çalışmaları başladı!

Kartal'da "Deprem ve Yerinde Dönüşüm" çalışmaları kapsamında yıkım töreni gerçekleşti.

Kartal Belediyesi'nden bir ilk!

Bir kamu kurumu olarak Kartal Belediyesi, Türkiye’ye de ilk kez ‘Deprem Erken Uyarı ve Gerçek Zamanlı Yapı Sağlığı İzleme Sistemi’ni kullanmaya başladı.

Kartal deprem Haberi

Kartal deprem

Kartal'da deprem riskine karşı toplamda 4 bin 5 bağımsız bölüm yıkıldı. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr Altınok Dz, "Depremi birlikte yeneceğiz" diyerek, kentsel dönüşüm çalışmalarını titizlikle devam ettireceklerini söyledi lamıştık. Önce tapu sonra yapı" uygulaması ile insanca yaşam olanaklarını halkımızla buluşturduk" dedi. Kentsel doku yenilenmesinde ücretsiz teknik danışmanlık hizmeti verdiklerini de ifade eden Başkan Öz, "İmar planı sorunlarını çözdük, çözüyoruz. Yaptığımız planlarla Kartal, Anadolu yakasının yükselen yıldızı olma yolunda ilerliyor. " Önce İnsan " ilkemizden ayrılmadan sosyal belediyeciliğin tiim alanlarındaki yansımalarını Kartal'da uygulamayı sürdüreceğiz. 


Her alanda çağdaş bir Kartal için yapacaklarımızı planladık. Kartal'ı temel kentsel sorunları toplumsal mutabakat ile çözen, katılımcı, şeffaf, hesap verebilen, halkın ve kunımlann denetimine açık, gücünü toplumdan alan, insan haklarına ve demokrasi ilkelerine saygılı bir yönetim...