26 / 07 / 2024

Kartal-Maltepe hattı yeni yatırım merkezlerinden oldu!

Kartal-Maltepe hattı yeni yatırım merkezlerinden oldu!

İstanbul'un Anadolu Yakası'ndaki en önemli gelişim bölgesi Kartal için yakın geçmişte iki önemli tarih var. Bunlardan birisi 2006'da Zaha Hadid'in Kartal için hazırladığı Kentsel dönüşüm projesinin konsept proje olarak seçilmesi oldu


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Babakan Recep Tayip Erdoğan'ın İstanbul'da iki yeni şehir kurulacağı ve yeni merkezler oluşturularak İstanbul'un yükünün hafifletileceğini açıklaması, gözleri Avrupa Yakası'nda Silivri'ye, Anadolu Yakası'nda ise Kartal'a çevirmişti. Nisan 2011'deki bu açıklamanın ardından konuttan ofise kadar gayrimenkul sektörünün önemli oyuncularının yeni adresi Kartal-Maltepe hattı oldu

İstanbul'un Anadolu Yakası'ndaki en önemli gelişim bölgesi Kartal için yakın geçmişte iki önemli tarih var. Bunlardan birisi 2006'da Zaha Hadid'in Kartal için hazırladığı Kentsel dönüşüm projesinin konsept proje olarak seçilmesi oldu. Kartal'da kentsel dönüşümün gündeme gelmesi ve büyük sanayi kuruluşlarının eski fabrikalarının bulunduğu büyük ölçekli araziler üzerinde projeler gerçekleştireceği beklentisi Kartal'da gayrimenkul, emlak fiyatlarını en az 3 kat artırmaya yetti.

Başbakan adres gösterdi
Diğer dönüm noktası ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Nisan 2011'de açıkladığı ve AK Parti'nin seçim beyannamesinde de yer alan İstanbul'da iki yeni şehir projesi. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, tek bir merkez olarak büyüyen 15 milyonluk İstanbul'da iki yeni şehir kurulacağı ve yeni merkez oluşturularak İstanbul'un yükünün hafifletileceğini açıklaması gözleri Avrupa Yakası'nda Silivri'ye Anadolu Yakasın'da ise Kartal'a çevirdi. Bu açıklamanın ardından konuttan ofise kadar gayrimenkul sektörünün önemli oyuncularının yeni projelerinin adresi de Kartal ve Maltepe hattı oldu. Birbiri ardına, gayrimenkul projesi geliştiricileri ve inşaat şirketleri boş arsalarda ve eski fabrika alanlarında konut projelerine start verdi. E-5 hattı boyunca yükselen konut projelerini, otel ve ofis projeleri takip etti. Önümüzdeki dönemde de inşaat şirketleri Kartal'da yeni projelere başlayacaklarının sinyalini veriyor. Kartal'da inşaatı devam eden Anadolu Yakası Adalet Sarayı ve Kadıköy Kartal metro projesi ile şu anda 1/5.000'lik planları askıya çıkartılmayı bekleyen Kartal Kentsel Dönüşüm Projesi Kartal'ın bir merkez olarak gelişiminde büyük rol oynuyor. Bu projelerin yanı sıra, bölgedeki hastane, otel ve üniversite yatırımları da bu gelişimi destekliyor. Kartal'ın havalimanına yakınlığı, TEM ve E-5 gibi ulaşım aksları üzerinde olması da Kartal ve çevresinde otel yatırımlarını tetikliyor.

Yatırımlar hız kesmiyor
Kartal'da yeni açılması planlanan vakıf üniversiteleri de bulunuyor. Bölgede konut ağırlıklı yatırımların devam edeceği öngörülürken, konutun yanı sıra ofis yatırımlarının da artacağı görüşü ağırlık kazanıyor. Bölgenin kaderini değiştiren bir diğer yatırım projesi de Anadolu Yakası Adalet Sarayı'nın bu bölgede yapılıyor olması. İnşaatında sona gelinen ve hizmete açılması planlanan Adalet Sarayı'nda yaklaşık 8 bin kişinin çalışacağı öngörülüyor.

Kartal Kentsel Dönüşüm Projesi hangi aşamada
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin girişimleriyle 2006'da düzenlenen uluslararası bir yarışma sonucu ünlü mimar Zaha Hadid'in projesi konsept proje olarak seçildi.
2008'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Zaha Hadid projeyi kamuoyuna tanıttı.
Proje alanıyla ilgili imar planı hazırlık çalışmaları mahkemelere taşındı.
Şu anda proje alanıyla ilgili 1/5.000 binlik planlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde ve yakın zamanda askıya çıkması bekleniyor.
Sonrasında da 1/1.000'lik planlar hazırlanacak
Her şey yolunda giderse en iyi ihtimalle projeye 2012'de start verilebilecek.
550 hektarlık alanı kapsayan dönüşüm projesinin 10 yılda tamamlanması öngörülüyor.

Sabah Emlak


Geri Dön