27 / 04 / 2024

Kartal Soğanlık'ta önce tapu, sonra alt yapı sorunu çözüldü!

Kartal Soğanlık'ta önce tapu, sonra alt yapı sorunu çözüldü!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kartal Belediyesi, Soğanlık'ta önce tapu, sonra da altyapı sorununun çözdü...



Mülkiyetleri maliyeye ait olan arazi daha önce arsa (tarla) olarak göründüğünden ve yol terkleri olmadığından dolayı çalışmaların gerçekleştirilemediği, tapu sorunu sebebiyle de Soğanlık Yeni Mahalle sakinlerinin, uzun yıllardır yeterli hizmeti alamadığı yılların sorunu, uzun uğraşlar sonucu arsa vasıflı ve hisseli olan alan, müstakil parsellere dönüştürülerek ve vatandaşlara tapuları verilerek çözüldü. Tapu sorununun giderilmesinden sonra yol terkleri yapılan söz konusu yerlerin, altyapı çalışmalarına başlandı.

Hummalı ve titiz bir çalışma ile daha önce ana hat olan Mimar Sinan Caddesi’nin bir kısmıyla 14 sokak, Ağıt Sokak’tan Balcı Deresi’ne bağlanarak gideri sağlandı. Önemli bir bütçe gerektiren projenin maliyeti de Kartal Belediyesi ve İSKİ arasında gerçekleştirilen protokol ile sağlandı. Kartal Belediyesi’nin İSKİ’den alacaklarına karşılık mahsuplaşması ile yapılan çalışmalar sonucunda Soğanlık Yeni Mahalle sakinleri de rahat bir nefes aldı.

Yoğun bir çalışma programı ile altyapı sorununa çözüm bulunan sokakların, asfalt serim işlemleri de vakit kaybedilmeden tamamlandı. Asfalt çalışmalarının da son bulduğu sokaklarda ikamet eden vatandaşlar, senelerdir bekleyen altyapı sorununa çözüm getirdikleri için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’e teşekkür etti.

Metruk bina yıkımında rekoru Kartal’ın!


Geri Dön