01 / 05 / 2024

Kartal'da çöken binayla ilgili 5 soru!

Kartal'da çöken binayla ilgili 5 soru!

İstanbul'un Kartal ilçesinde çöken bina ve imar barışı ile ruhsat verilen yapılar TBMM gündemine taşındı. CHP'li Sancar, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...



CHP Denizli Milletvekili Haşim Teoman Sancar, İstanbul'un Kartal ilçesinde çöken binaya ve imar barışı ile ruhsat verilen yapılara ilişkin soru önergesi hazırladı. Sancar, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Sancar, ''Ülkemizin farklı illerinde her yıl herhangi bir dışsal faktöre bağlı olmaksızın çökmektedir. Mühendislik hizmeti almama, gerekli zemin etüdü yapılmama, denetimden kaçınma, uygun malzeme kullanmama, hatalı proje uygulama ve projede olmayan eklenti ve eksiltmeler yapılma gibi nedenlerle yaşanan bu kazalar büyük can ve mal kayıplarına yol açmaktadır. 84 Kişinin yaşamını yitirdiği Diyarbakır Hicret Apartmanı ve 92 kişinin yaşamını yitirdiği Konya Zümrüt Apartmanı facialarının anıları toplumsal hafızamızda tazeliğini korumaktadır.

Dün İstanbul Kartal'da 8 katlı binanın çökmesi sonucunda Valiliğin açıklamalarına göre 3 vatandaşımız hayatını yitirmiş, 3'ünün durumu ağır olmak üzere 12 vatandaşımız yaralı olarak enkazdan kurtarılmıştır'' diye konuştu.

CHP Denizli Milletvekili Haşim Teoman Sancar'ın soruları:
1- Son İmar Barışı ile ruhsatlandırılan yapı sayısı kaçtır? Bu yapıların illere göre dağılımı
2- İstanbul Kartal'da çöken Yeşilyurt Apartmanı için İmar Affı kapsamında "Yapı Kayıt" başvurusu yapılmış mıdır?
3- Bir binanın imar affı ile ruhsat sahibi olması, onun güvenli olduğu anlamına gelmekte midir?
4- 2018 yılı Mayıs ayı içerisinde yapı ruhsatlarında mühendis imzası bulunma zorunluluğunu kaldırılması doğru mudur? Bu uygulamadan vazgeçilecek midir?
5- İmar affı uygulamasından faydalandırılan yapılar ve mevcut yapı stokunun planlı biçimde incelenmeli konusunda bir girişimde bulunacak mısınız?
 


Geri Dön