27 / 04 / 2024

Altınok Öz'den Kartal'da çöken bina ile ilgili açıklama!

Altınok Öz'den Kartal'da çöken bina ile ilgili açıklama!

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal'da çöken bina ile ilgili açıklama yaptı. İşte o açıklama...



Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Cevizli Mahallesi Bankalar Caddesi Sema Sokak’ta henüz sebebi tam olarak belirlenemeyen bina çökmesinin yaşandığı alana gitti. Kartal Belediyesi'nde yer alan habere göre, haberi alır almaz belediye ekipleriyle birlikte alana giden Başkan Altınok Öz, bina çökmesinin yaşandığı alanda uzun süre incelemeler yaparak gece boyunca gelişmeleri yerinde takip etti. 

Başkan Altınok Öz, olay yerinde konuyla ilgili yaptığı açıklamada binadaki kaçak konfeksiyon atölyesinin belediyelerinin zabıta ekiplerince tespit edilerek kapatıldığını söyledi. Binada kolon kesilmesinin söz konusu olmadığını dile getiren Başkan Altınok Öz, Başkan Yardımcısı ile alakalı ortaya atılan spekülasyonlarla alakalı da “Bu Başkan Yardımcımız, 2014 seçiminden sonraki Başkan Yardımcımız. Bu binanın kaçak yapımı 1992'den sonraki dönem… Dolayısıyla Başkan Yardımcımızla bağlantısı olmayan bir şey." dedi.

Binanın yıkım kararı olup olmadığıyla alakalı ise “O çöken binanın karşısında iki tane bina, riskli yapıya başvurdular ve Kartal Belediyesi tarafından yıkılmıştır. Kartal Belediyesi’nde yıkım kararı olan hiçbir bina, ayakta değildir. Bunu net söylüyorum. Dolayısıyla bu binanın da riskli raporu söz konusu değil. Yıkım isteği söz konusu değil; ama imar barışına başvuru söz konusu. İmar parasını yatırsalardı, imar barışına başvursalardı o zaman da iskânını almış olacaklardı. Konu bu." dedi.

Konuyla alakalı, belediye olarak tüm sorumluluklarını yerine getirmiş olduklarını ve herhangi bir eksiklik ya da ihmal durumunun söz konusu olmadığını dile getiren Başkan Altınok Öz, bundan dolayı içlerinin rahat olduğunu ancak; yaşanan kayıplardan ve yaralıların olmasından dolayı derin üzüntü yaşadıklarını söyledi. Kentsel dönüşüm, deprem dönüşüm ve yerinde dönüşümü en iyi uygulayan belediye olduklarını söyleyen Başkan Altınok Öz, “Belediyenin sitesine girerseniz 48 bin 500 civarında insanı, bu nedenle evlerinden boşalttığımızı görebilirsiniz. 48 bin 500 civarında vatandaşımızı yeni, sağlıklı binalarına kavuşturduk. Bu konuda Kartal Belediyesi olarak yetkinliğimizi kanıtlamış durumdayız." dedi.

İmarda 5-6 kat görünüp yerinde 8-10 kat olan binalar var!

İstanbul Kartal'da bina çöktü!


Geri Dön