04 / 05 / 2024

Altınok Öz'den engellilere özel proje sözü!

Altınok Öz'den engellilere özel proje sözü!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kartal Belediyesi başkan adayı Op. Dr. Altınok Öz tarafından uygulanan "Dönüşümde Kartal Modeli" projesi kapsamında şimdiye kadar çok sayıda bina yurttaşlarla imzalanan ortak mutabakatla yıkıldı.



Kentsel dönüşümü yerinde sağladıklarını belirten Altınok Öz, "Milli Emlak'ın ve belediyenin arazisine yerleşen insanlar şimdi Kartal'da yerinde dönüşümün en güzel örneklerini yaşıyor. 

Kartal Belediyesi onların mülkiyet sorunlarını çözdü ve çözmeye devam ediyor. Onlar kendi aralarında birleşiyorlar ve kendi imalatlarını yapıyorlar" diye konuştu. 


CHP Kartal Belediye Başkanı ve yeni dönem adayı Altınok Öz, 5 yıllık görev süresinde Kartal'da yurttaşların da onayı ile kentsel dönüşüme başladıklarını ve birçok konutu yenilediklerini, yurttaşların yanılmaması için de 43 sayfalık "Deprem Dönüşüm Sözleşme Taslağı" hazırladıklarını söyledi. Kartal'ı güvenli yapısı ve imar planıyla Anadolu yakasının merkezi haline getirmeyi hedefleyen Öz, "Dönüşümde Kartal Modeli" ile birçok ilçenin kendilerini örnek aldığını belirtti. 5 yılda 230 proje gerçekleştirdiklerini ve sosyal belediyecilik yaptıklarını kaydeden Öz, yeni dönemde projelendirilen ve yapılması planlanan bazı çalışmaları şöyle özetledi: Batı Merkez Projesi Bu proje, riskli alan ilan edilen bölgede eski belediye binası ile Palmiye Konutları arasında uygulamaya konacak. 


Yolların yer altına alınacağı, amfıtiyatro, sosyal tesisler, gezi ve dinlenme alanlarını kapsayan Kartal'ın dokusunu değiştirecek bu proje Kartal'a kazandırılacaktır. 


İskele projeleri Bu alanda belediyemizce yapılacak proje ile sosyal dinleti alanlarının da yer alacağı düzenleme ile sahilde Kartal halkının kullanabileceği bir tesis projesi gerçekleştirilecektir. 

Fiziksel engelliler sosyal aktivite merkezi Atalar Mahallesi Kaan Sokak'ta engellilerin vakitlerini değerlendirebilecekleri, sosyal aktivitelerde bulunabilecekleri, eğitim sınıflarının ve saatli gündüz bakımevi birimlerinin yer alacağı bir merkez olacak. 


Cumhuriyet


Geri Dön