27 / 04 / 2024

Altınok Öz'den Kordonboyu Mahallesi bilgilendirme toplantısı!

Altınok Öz'den Kordonboyu Mahallesi bilgilendirme toplantısı!

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz plan konusunda Kordonboyu mahalle halkını bilgilendirme toplantısı yaptı. Kordonboyu Mahallesi Nazım İmar Planları konuşulduğu toplantı Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.




Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz plan konusunda Kordonboyu mahalle halkını bilgilendirme toplantısı yaptı.  Kordonboyu Mahallesi Nazım İmar Planları konuşulduğu toplantı Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Apaydın, Kartal Belediye Meclis üyeleri, Karyapsan Genel Müdürü Nizamettin Zorgül, Kordonboyu Mahalle Muhtarı Arzu Keskin, Kartal Belediye birim müdürleri ve Kordonboyu mahalle halkı toplantıya  katıldı. 

 

Halka Rağmen Hiçbir Şey Yaptırmam


Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, "Bizlerin sizinle burada buluşmamızın nedeni sizin bulunduğunuz alanın hikayesini anlatmak ve sizleri bilgilendirmek. Çünkü sizleri direk ilgilendiren bir konu. Bugüne kadar belediyelerde bu işler, plan yapılıyormuş askıya çıkıyormuş haberi olan gelip itiraz ediyormuş. Ben böyle olsun istemiyorum.  Bizler istiyoruz ki, bu planlar daha yapım aşamasındayken halkı bilgilendirelim. Vatandaş kendi malıyla ilgili bilgi sahibi olsun ve bu bilgiler ışığında itiraz süresi bitmeden kendi kararlarını versinler. Bizler size yardımcı olmak için seçildik.  Türkiye'de dönüşümü en iyi yapan belediye Kartal Belediyesi'dir.  2009 Ekim ayından beri biz bu toplantıları yapıyoruz.  Halka nasıl yardımcı oluruz, can kaybı yaşanmadan binalar nasıl dönüşür onunla ilgili çok sayıda toplantı yaptık. Hem eski muhtarınız Niyazi Çom , hem yeni muhtarınız  Arzu Keskin  buradalar.  Eski muhtarımızın da dönüşümle ilgili düşünceleri vardı. Yeni muhtarımızda bu konuda duyarlı.  Büyükşehir Belediyesi beş binlik bir plan hazırladı, bu plan içerisinde sizlerle ilgili gelişmeleri arz edeceğiz. Bu plan bizim oluşturduğumuz bir plan değil, Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı uygulamaya koyacağı bir plan, daha askıya bile çıkmadı. Planla ilgili bilgiye önceden sahip olun ki ve ne yapacağınızı düşünün diye planlanmış bir toplantı. Mevcut hak sahiplerinden bazılarının hakları kaybolduğu için bu bilgiyi veriyoruz.” dedi. 


Vatandaşların sorularını da Başkan Altınok Öz tek tek yanıtladı. "Yapılan projeler kapsamında biz evimizi terk etmek zorunda kalır mıyız?" sorusuna Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz " Biz burada olduğumuz sürece kimsenin evinden olma ihtimali yok. Halka rağmen hiçbir şeyin yapılmasına izin vermem. " dedi.


Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Apaydın, da "Muhtarımıza Kordonboyu Mahalle planları ile ilgili bilgilendirme yapmamız gerektiğini söyledik. Muhtarımız bize yardımcı oldu. Bu toplantılarımız devam edecek. Belki belediyeye gelip soramadığınız soruları buralarda sorabileceksiniz. 4-5 katlı binalardan 32 katlı binalara geçiş yapılıyor. Kartal'da bunun düzenlemesini iyi yapmak lazım. Artık hızla değişen bir süreç var. Kartal artık metropol olma yolunda ilerliyor. Anadolu yakasının merkezinin Kartal olması planlanıyor." dedi. 




Kartal Belediyesi


Geri Dön