02 / 05 / 2024

Kartal'da dönüşüm başladı!

 Kartal'da dönüşüm başladı!

Kartal'da değişimin fitili ateşlendi bir kere. Yenileme ve dönüşüm projeleriyle birlikte Kartal, Anadolu'nun yükselen başkenti olma yolunda tüm hızıyla ilerliyor.



Kartal'da değişimin fitili  ateşlendi bir kere. Yenileme ve dönüşüm projeleriyle birlikte Kartal, Anadolu'nun  yükselen başkenti olma  yolunda tüm hızıyla ilerliyor. İstanbul gayrimenkul ve emlak piyasasında değişim,  dönüşüm ve gelişimden bahsedildiğinde ilk akla gelen ilçelerin başında kuşkusuz Kartal geliyor. Üst ölçekli planlarda İstanbul'un çok merkezli yeniden yapılanması çerçevesinde bir alt merkez olarak ele alınan Kartal, Merkezi İş Alanı (MİA) alanı olarak tarifleniyor. 


Yeni dönem başladı

Kartal, ilk olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi'n,n kurduğu İstanbul Metropolitan Planlanma merkezi tarafından dünyaca ünlü mimar Zaha Hadid'e hazırlatan Kartal Kentsel Dönüşüm Tasarım projesiyle dikkatleri üzerine çekti. Sonrasında Kartal'da gelişimi ve dönüşümü tetikleyen firmaların başında, Teknik Yapı, DAP Yapı, Dumankaya gibi firmalar geldi. Bu firmaların eski fabrika arazileri ya da eski yapı stokunun bulunduğu alanlarla hayata geçirdiği projelerle Kartal'da değişim start almış oldu.


Kartal dönüşüm planı onaylandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2005 yılında Kartal sahilden başlayarak E5'e kadar uzunan 550 hektarlık alanı Kartal özel proje alanı ilan ederek burada büyük bir kentsel dönüşüm gerçekleştirileceğini açıklamıştı. 2007 yılında uluslararası yanşma sonucu dünyaca ünlü mimar Zaha Hadid tarafından bir master plan hazırlanmıştı. Yaklaşık aradan geçen 7 yıl sonunda bazı değişikliklere uğrayan Kartal Merkez Kentsel dönüşüm projesinin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Komisyonu tarafından 16 Ocak 2015 tarihinde onaylandı. Onaylanan planlarla dönüşümün daha da hız kazanacağı Kartal. Anadolu yakasının gittikçe yükselen yıldızı haline geleceğe benziyor. Kentsel dönüşümle birlikte arazileri daha da değerlenecek olan firmalar ilerleyen zamanlarda karma proje yapmayı planlıyor.  Emlak Konut GYO'nun ihaleye çıkardı Yunus Çimento Fabrikası arazisini alan Dap Yapı, İst Marina projesiyle dönüşüme başlamıştı. Şua İnşaat'ta yakın zamanda bu arazilere komşu arsasında karma projeye imza atacak. 


Posta Ek 


Geri Dön