29 / 04 / 2024

Kartal'da yıkılacak hastaneye bahçe düzenlemesi!

Kartal'da yıkılacak hastaneye bahçe düzenlemesi!

Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yanına bu yıl yeni hastanenin temeli atılacak, bahçe şantiye olacak. Ancak yıkılacak eski hastaneye 400 bin liralık bahçe düzenlemesi yaptırılıyor...



KARTAL Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Başhekimi Prof Dr. Hayrettin Ekeler, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla, hastanenin yenileneceğini duyurmuştu. Ekeler açıklamasında, depremlerden ve Adliye Sarayı'nın temel kazısı sırasında patlatılan dinamitlerden etkilenen hastanenin, artık güvenli olmadığını, mevcut otoparka yenisinin yapılacağını söylemişti.

YENİ TAŞ DÖŞENİYOR
Başhekim Ekeler, bu yıl temeli atılacak yeni binanın faaliyete geçmesinden sonra eski hastanenin yıkılacağını belirtmişti. Başhekimin açıklamasına göre, hastanenin bahçesi, otoparkı ve çevresi önümüzdeki aylarda temel atılmasıyla şantiyeye dönecek. Ancak hastanenin bahçesinde şu günlerde garip bir çalışma var. Hastane yönetimi, yıkılacak binanın çevresinde bahçe düzenlemesi yapmaya başladı. Bu kapsamda bahçedeki yollara yeni taşlar döşenmeye başlandı. Daha iki yıl önce yapılan beton oturaklar da yerinden söküldü.

ÇALIŞANLAR TEPKİLİ
Yıkılacak hastaneye çevre düzenlemesi yapılması, "Paralar boşuna gidecek" diyen hastane çalışanları ve doktorların tepkisini çekiyor. Prof. Ekeler ise durumu, "Hasta yakınları bu çimenlerde sere serpe yatıyorlardı. Yatak battaniye yastık bile getirenler oluyordu. Bu manzara ortadan kalksın diye çevre düzenlemesi yapıyoruz. Zaten fazla bir para tutmuyor, 400 bin lira harcayacağız" sözleriyle açıkladı.

Habertürk/Turhan Arslanoğlu


Geri Dön