02 / 05 / 2024

Kartal'daki metruk binalar yıkılıyor!

Kartal'daki metruk binalar yıkılıyor!

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel tarafından Kartal’da tehlikeye yol açan metruk binaların yıkımı gerçekleşecek.



Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in tarafından Kartal’da tehlike yol açan metruk binalar ve 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun uyarılar riskli yapı raporu alınan binaların yıkımı sürüyor.

Kartal Belediyesi'nde yer alan habere göre; Belediye tarafından ilçe genelinde yapılan çalışmalarda belirlenen 2 riskli bina ve 1 metruk binanın daha Kartal Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkılacak. 

Yakacık Yeni Mahalle Üst Sokak’ta yer alan ve riskli yapı raporu almalarına rağmen 90 günlük yasal süre içinde yıkılması planlanan 2 bina ile ilgili çalışmalarda bulunan Kartal Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, iş makineleri kullanarak binaları tamamen yıkıldı.

Kartal Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından birçok binanın yıkımı gerçekleştirilecek. Atalar Zeytinlik Caddesi Gümüş Sokak’ta yer alan metruk bir bina, ekipler tarafından yıkımı gerçekleşti.

Yıkımlar sonucunda ortaya çıkan tozu yatıştırmak için sürekli olarak tazyikli su kullanıldı. Her iki bölgede asayiş sorunlarına neden olan riskli yapı ve metruk binaların yıkılması amacıyla mal sahiplerine ve yasal temsilcilerine tebligat yapıldığı; ancak verilen 90 günlük yasal süresinden sonra yıkımların başlandığı açıklandı. 


Kartal İlçe sınırları içinde 6306 sayılı yasa kapsamında riskli yapı raporuna başvurup boşaltılmalarına rağmen yıkılmayan 68 binanın bulunduğu kaydedildi. Bu zamana kadar söz konusu binalardan 54’ünün Kartal Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkıldığı ve geriye kalan 14 binanın da yıkım süreçlerinin sürdüğü açıklandı. 

Diğer yandan bu kapsam dışında bulunan metruk binaların da yazışmalarının tamamlanmasından sonra yıkımı yapılacak.


Geri Dön