28 / 04 / 2024

Kartalkaya’ya turizm için 8 milyon liralık kar makinesi geldi!

Kartalkaya’ya turizm için 8 milyon liralık kar makinesi geldi!

Kartalkaya’ya 8 milyon liralık kar makinesi geldi. KIŞ aylarında kar yağmamasından dolayı zarar eden kayak otelleri bu yıl tedbirini erken aldı.Kaya Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Doruk Kaya konu ile ilgili açıklama yaptı.



Kartalkaya’da iki oteli ve 11 pisti bulunan Kaya Holding, 8 milyon liralık bedelle kar makinesi yatırımı yaptı. 50 bin metreküplük yapay göl oluşturduklarını ifade eden Kaya Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Doruk Kaya, 2500 metrede yaptıkları göl ile kar makinesinin ihtiyacı olan suyu karşılayacaklarını söyledi. Kaya, “Geçen yıl kar yağmadığı için doluluk yüzde 65 seviyesinde kalmıştı. Şimdi 5 Aralık’ta sezonu açıyoruz. Kar makinesi sayesinde tatilcilere ‘kar garantisi’ veriyoruz. Kar yağsa da yağmasa da pistlerimizde her an kar olacak. Bu sayede doluluk yüzde 85’e ulaşacak” diye konuştu. Kar makinesini Fransızlar’dan aldıklarını belirten Kaya, “3.5 kilometre boru döşedik. Hedef kasım sonu sezon rezervasyonlarının yüzde 40’ını almak. 137 bin metrekare alana 17 bin metreküp su ile 100 saat boyunca kar yağdırabiliyoruz. Sıfır derece suyu makinelere gönderiyoruz. Makinelerden kar olarak pistlere düşüyor” dedi.


45 bin turist hedefliyoruz

Doruk Kaya, “Antalya’daki otellerimize gelen Ruslarla ilişkilerimizden dolayı Kartalkaya’da da çok ciddi Rus turist ağırladık. Ancak kar yoktu. Şimdi onlara da kar garantisi verince çok iyi geri dönüşler aldık. Toplam 45 bin misafir ağırlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.


Hürriyet


Geri Dön