15 / 05 / 2024

Kartalkaya turizmi ne durumda

Kartalkaya turizmi ne durumda

Kartalkaya’ya 8 milyon liralık kar makinesi geldi. KIŞ aylarında kar yağmamasından dolayı zarar eden kayak otelleri bu yıl tedbirini erken aldı.Kaya Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Doruk Kaya konu ile ilgili açıklama yaptı.

Pinga Uluslararası Sağlık Turizmi Ve Seyahat Acentası Limited Şirketi kuruldu!

Pinga Uluslararası Sağlık Turizmi Ve Seyahat Acentası Limited Şirketi Ümraniye'de Mümüne Aydın tarafından kuruldu.

Iona Marıne Deniz Turizmi Ve İşletmeciliği Ticaret Limited Şirketi kuruldu! 

Iona Marıne Deniz Turizmi Ve İşletmeciliği Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 300 bin TL sermaye bedeli ile Ayçın Özsakabaşı ve Osman Uluşahin ortaklığında kuruldu. 

İnegöl Oylat modern sağlık turizmi tesisine dönüştürülecek!

İnegöl Belediyesi’ne ait termal tesis Oylat’ta ‘Su ile Gelen Sağlık (Spa) Hizmetleri Merkezi’ kurulması için hazırlanan proje BEBKA desteğiyle hayata geçirilecek. Proje ile Oylat, modern bir sağlık turizmi tesisine dönüştürülecek.

Tokat Almus'ta doğa turizmi canlanacak!

Tokat İl Genel Meclis Başkanı Adem Dizer, Almus’un doğal güzelliğini gün yüzüne çıkartarak turizmi canlandırmak için yoğun bir tempoda çalıştıklarını kaydetti.

Kahramanmaraş Ekinözü’ne 20 dönümlük mesire alanı yapılıyor!

Sağlık turizmi dolayısıyla her yıl on binlerce turisti ağırlayan Ekinözü-İçmeler, yeni bir görünüme kavuşuyor. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Ekinözü’ne 20 dönümlük bir mesire alanı kazandırmak için kolları sıvadı.

Doğa ve Macera Turizmi'ne 1.2 trilyon dolar harcandı!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin (TÜRSAB) kamuoyuna açıkladığı Doğa ve Macera Turizmi raporuna göre 2014’te 1.1 milyar kişi macera turizmine 1.2 trilyon dolar harcadı.

1994 yılında Süleymaniye'de tarihi evler restore edilecekmiş!

1994 yılında Süleymaniye'deki tarihi Türk evleri, Turizm Bakanlığı ile İstanbul Üniversitesi arasında imzalanan bir protokolle restore edilecekmiş. İlk etapta 18 ev restore edilerek ''öğrenci turizmi''ne kazandırılacakmış.

Artvin, alternatif turizm arayanları bekliyor!

Artvin Valisi Kemal Cirit, alternatif turizmi öne çıkaracak bütün öğelerin Artvin'de bulunduğunu, deniz turizmine alternatif herşeyi Artvin'de sunmaya hazır olduklarını söyledi.

Petrol fiyatlarındaki artış turizmi olumlu etkiler!

Antalya'ya hava yoluyla gelen turist sayısı yılın 45 günlük döneminde yüzde 2 artmasına karşın sektör tüm sezondan kaygılı. Petrol fiyatlarının artmasının önemli olan turizmi rahatlatacağı ve hareketlendireceği öne sürülüyor.

Bisiklet Turizmi Atağı Projesi'ne Alanyalı turizmcilerden destek geldi!

TÜRSAB Alanya BYK Başkanı Suat Çavuşoğlu, bisiklet takımlarının konaklama anlamında hareket sağlayacağını söyledi. Cartier Tour'un Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı destekli Akdeniz'de Bisiklet Turizmi Atağı Projesi'ne Alanyalı turizmcilerden destek geldi

Kartalkaya'da kar turizmi başladı!

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Kartalkaya' da kar kalınlığı 30 santimetreye ulaştı. HOD Travel’dan Türkiye'nin en lüks kayak merkezi Kartalkaya'ya SUIT 2+1 Üst Segment Otobüslerle Kayak Turları

Kirazlı Manastırı turizme açılacak!

Kirazlı Manastırı'nın Rumların önemli dini merkezlerinden biri olduğuna dikkat çeken Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, burasının ülke ve bölge turizmi ne kazandırılması gerektiğini söyledi. Kirazlı Manastırı turizme açılacağı belirtildi.

Yozgat Tarihi Roma Hamamı gün yüzüne çıkıyor!

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Sarıkaya ilçesindeki tarihi Roma Hamamı’nın gün yüzüne çıkarılma çalışmalarını yerinde inceledi. Vali Yazıcı, Tarihi Roma Hamamı ve kalıntılarının Sarıkaya ve ülke turizmi için önemli bir değer olduğunu belirtti...

Kartalkaya turizmi ne durumda Haberi

Kartalkaya turizmi ne durumda

Kartalkaya’da iki oteli ve 11 pisti bulunan Kaya Holding, 8 milyon liralık bedelle kar makinesi yatırımı yaptı. 50 bin metreküplük yapay göl oluşturduklarını ifade eden Kaya Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Doruk Kaya, 2500 metrede yaptıkları göl ile kar makinesinin ihtiyacı olan suyu karşılayacaklarını söyledi. Kaya, “Geçen yıl kar yağmadığı için doluluk yüzde 65 seviyesinde kalmıştı. Şimdi 5 Aralık’ta sezonu açıyoruz. Kar makinesi sayesinde tatilcilere ‘kar garantisi’ veriyoruz. Kar yağsa da yağmasa da pistlerimizde her an kar olacak. Bu sayede doluluk yüzde 85’e ulaşacak” diye konuştu. Kar makinesini Fransızlar’dan aldıklarını belirten Kaya, “3.5 kilometre boru döşedik. Hedef kasım sonu sezon rezervasyonlarının yüzde 40’ını almak. 137 bin metrekare alana 17 bin metreküp su ile 100 saat boyunca kar yağdırabiliyoruz. Sıfır...