29 / 04 / 2024

Kartepe'de iki metruk bina yıkıldı! 

Kartepe'de iki metruk bina yıkıldı! 

Kartepe'de Uzuntarla ve Sarımeşe mahallelerinde bulunan iki metruk binanın yıkımı gerçekleştirildi...



Kartepe Belediyesi, vatandaşların can güvenliğini tehdit eden ve sosyal riskler oluşturan metruk binaların yıkım işlemlerine devam ediyor. Ekipler, bu kapsamda bir günde iki binayı yıktı. 

Kartepe Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü tarafından tespiti yapılan ve yasal prosedürleri tamamlanan metruk binaların yıkımı, Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından tek tek gerçekleştiriliyor. İnsanların can güvenliğini tehdit etmesinin yanı sıra sosyal riskler oluşturan ve kent estetiğini bozan metruk binalardan ikisinin yıkımı gerçekleştirildi. Yıkımı gerçekleştirilen binalardan bir Uzuntarla Mahallesi'nde diğeri ise Sarımeşe Mahallesi'nde bulunuyordu. 

GÜVENLİK VE KENT ESTETİĞİ

Vatandaşların da şikayet ettiği binalardan ilk olarak Uzuntarla Mahallesi’nde bulunan metruk binanın yıkımı gerçekleştirildi. Zabıta ekiplerinin de çevre güvenliğini aldığı yıkım sonrası molozlar da ekipler tarafından toplandı. Bir sonraki yıkım ise Sarımeşe Mahallesi’nde gerçekleştirildi.

EKİPLER TARAFINDAN TESPİT EDİLİYOR

Yapı Kontrol Müdürlüğü yetkilileri metruk binaların yıkılması için yoğun bir çalışma yürüttüklerini dile getirerek, "Saha ekiplerimizin tespitleri muhtarlarımız ve mahalle sakinlerinden gelen yıkım taleplerini değerlendirerek yürürlükteki yasa ve yönetmeliklere göre yıkımlarını gerçekleştiriyoruz" şeklinde konuştu.

Kartepe'de 21 yıllık orta hasarlı bina yıkıldı!

Kartepe Kent Meydanı'na kütüphane yapılıyor!


Geri Dön