02 / 05 / 2024

Kartepe’de 'kişiye özel rant' iddiaları gündemde!

Kartepe’de 'kişiye özel rant' iddiaları gündemde!

Kartepe’de kişiye özel kıyak ve rant iddiaları gündeme geldi. Kartepe Arslanbey Mahallesi Muhtarı Sedat Topal, İstanbullu Recep Çiftçi adlı bir yatırımcıya inanılmaz bir rant sağlandığını söylüyor.



Kartepe’de kişiye özel kıyak ve rant iddiaları gündeme geldi. Kocaeli Denge'de yer alan habere göre; Kartepe Arslanbey Mahallesi Muhtarı Sedat Topal, İstanbullu Recep Çiftçi adlı bir yatırımcıya inanılmaz bir rant sağlandığını belirtiyor. Muhtar Sedat Topal, sosyal medya hesabından vatandaşları yarın saat 15.00’te gerçekleşecek Kartepe Belediye Meclisi’ne çağırıyor. 

Muhtar Sedat Topal, konuyla ilgili şunları söyledi:

“İstanbul’lu bir vatandaşın ticaret için almış olduğu yaklaşık 37.000 metre kare yer, Arslanbey Belediyesi zamanında tarla vasfından çıkmış imarı yüzde 45 olmuş. Nasıl, ne zaman, ne karşılığı bilmiyorum. Ama yetmemiş şimdi tekrar imar değişikliği yapılarak biraz daha yükseltilmek için komisyona sevk edildi. Şimdi imarı yüzde 50'ye çıkaracaklar. Ancak yüzde 50'nin de yetmediği, projenin kurtarması minumum yüzde 53 imar gerektiği, buna da bir şekilde göz yumulacağı söyleniyor. Ben ve Arslanbey halkı bu işin takipçisi olacağız.  Kötü kokular geliyor. Bu iddiaların peşindeyim. Birilerine kişiye özel imar tadilatı yapanlar, vatandaşa yüzde 20 imar ve 2 kat veriyorlar. Biz de Arslanbey halkı olarak 3.5 kat ve yüzde 30 imar istiyoruz. Bu konuyu gerekirse Cumhurbaşkanına gerekirse de adalete de götüreceğim."


Geri Dön