29 / 04 / 2024

Kaş Belediye Meclisi'nin toplantısında imar görüşüldü!

Kaş Belediye Meclisi'nin toplantısında imar görüşüldü!

Antalya’nın Kaş İlçesi Belediye Meclisi, Mart ayı olağan toplantısı yapıldı. Kaş Belediyesi Mart ayı meclis toplantısını Başkan Halil Kocaer başkanlığında yaptı. Toplantıya 25 meclis üyesinden 23’ü katıldı.



Antalya’nın Kaş İlçesi Belediye Meclisi, Mart ayı olağan toplantısı yapıldı. Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer’in başkanlığında yapılan toplantıya, Kaş Belediye Meclisi’nin 25 üyesinden 23’ü katıldı.Belediye toplantı salonunda gerçekleştirilen meclis toplantısında üyeler gündemde yer alan maddeleri görüştü.Yoklamada bulunmayan 2 meclis üyesinin izinli sayılması oybirliği ile kabul edildi.Belediyenin norm kadrosunda bulunan şeflik kadrolarında ihdas, iptal ve derece değişikliklerinin yapılması görüşüldü ve oy birliği ile kabul edildi.


Belediye Fen İşleri Müdürlüğü’nün yazısına konu; Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Tabiat Varlıklarını Koruma Şube Müdürlüğü’nden talep edilen yardımların Kaş Belediyesi’ne ödenmesi hususunda protokol yapmak üzere Belediye Başkanı Halil Kocaer’e yetki verilmesi konusu görüşüldü ve oy birliği ile kabul edildi.


İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün yazısına konu; Kaş ilçesi Kalkan Mahallesi’nde imar planına göre yapılan uygulama sonucunda kamuya bedelsiz terk işleminden Kaş Belediyesi adına tescil edilen 140 ada, 10 parseldeki1.72 metrekare hissenin Hazine adına bedelsiz devri ile ilgili talep görüşüldü ve oy birliği ile kabul edildi.


Kaş Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün yazısına konu; 1 adet iş makinesi (greyder) alınması, greyder alımı için İller Bankası A.Ş.’den kredi kullanılması ve borçlanmayla ilgili işlemler için Belediye Başkanı Kocaer’e yetki verilmesi konusu görüşüldü ve oy birliği ile kabul edildi. Meclis Toplantısında, Kaş’ta asfalt çalışmalarında ve kış mevsiminde kar mücadelesi ve  afet koşullarında kullanılmak üzere, İller Bankası kredisiyle bir adet grayder alınması konusunda, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer’e oybirliği ile yetki verildi.


Kaş bölgesinde DSİ çalışmaları hakkında bilgiler veren Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, Kasaba barajının ve Sütleğen göletinin 2015 yılında ihalesinin yapılacağını, Yeşilköy, Lengüme, Yeşilbarak, Yaylabarak’ta çalışmaların devam ettiğini bildirdi. Kalkan Mahallesi’nde geçtiğimiz aylarda yanan işyerleri ile ilgili ihalenin de 11 Mart’ta yapılacağını açıkladı.


   Toplantıda yapılan görüşmelerin ardından bir açıklama yapan Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, ” Önümüzdeki aylarda başlayan asfalt sezonunda 50 kilometre asfalt yapacağız.  Kalkan’da çıkan yangında yanan altı iş yerinin yeniden yapımı için 11 Mart günü ihale yapacağız. Yeni iş yerleri, yeni başlayacak olan turizm sezonuna hazır hale gelecek. Kış sezonunda meyda gelen afetlerde zarar gören birçok yol, kanal onarıldı. Onarılamayan yerler, Afet Fonu’ndan gelecek para ile onarılacak. Turizm sezonu başlamadan Kalkan’da mutlaka bir 112 ekibi hazır hale gelecek. Antalya Büyükşehir Belediye’nin Demre’ye bağlı Yavu Mahallesi’nde yapacağı mezbaha, Demre ve Kaş ilçelerinin ortak kullanımına verilecek. Bundan sonra, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ait bir itfaiye ekibi Kaş’a bağlı Kınık Mahallesi’nde hizmet verecek. Bölgede çıkan yangınlarda, Kalkan’dan gelen itfaiye ekibinin gecikmelerindeki şikayetler ortadan kalkacak” dedi.


Meclis toplantısında MHP Meclis üyesi Hasan Nusret Uysal’ın taziye çadırı ile ilgili sorusu üzerine AK Parti Meclis üyesi Mustafa Şalvarlı söz alarak, var olan 4 taziye çadırının 4’ünün de kullanılır durumda olduğunu ve bu çadırları parti ve kişi ayrımı gözetmeksizin ihtiyacı olan herkesin kullanacağını bildirdi.


Belediye meclis toplantısı dilek ve temenniler ile sona erdi.


Kaş Aydın Haber Gazetesi


Geri Dön