04 / 05 / 2024

Kas hastalarına TOKİ konutları müjdesi!

Kas hastalarına TOKİ konutları müjdesi!

Kas hastalarına özel konut üretilmesi için TOKİ yetkilileriyle görüşen Prof. Dr. Gökhan Akbulut, İzmir'e müjdeli haberler getirdiğini söyledi.



Kas hastalarına uygun konut üretilsin  İzmir  Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Gökhan Akbulut, kas hastalığı nedeniyle temel fonksiyonlarını bile yerine getiremeyen yüzlerce vatandaşı, yürüyemeyen, sıkıntılarından kurtaracak bir öneri getirdi. Prof. Dr. Akbulut, Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) bundan sonra yapacağı projelerde kas hastaları için özel evler dizayn etmesi, hatta bu konutları alacak maddi güce sahip olmayan hastaların da devlet desteğiyle geçici olarak buralarda yaşamasını sağlamak için detaylı bir rapor hazırladı. Hastaları evlerinde ziyaret ettikten sonra, onların yaşadığı fiziki sıkıntıları tek tek fotoğraflayarak, çözüm önerilerini anlatan 28 sayfalık sunum hazırlayan Prof. Dr. Akbulut,  TOKİ  Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik ile Strateji Geliştirme Daire Başkanı Ömer Arısoy ile görüştü.


ÖNERİYE AÇIKLAR 


Önerilerini direkt olarak aktarma fırsatı bulan Prof. Dr. Akbulut, görüşmenin detaylarını HT Egeli'ye açıkladı. Görüşmenin oldukça sıcak ve olumlu geçtiğini belirten Prof. Dr. Akbulut, "TOKİ mevzuat gereği hazırladığı projelerin belli kısmını engellilere göre yapıyor. Ancak her engelli grubunun da farklı ihtiyaçları var. Fiziki engeli olanların yaşayacağı konutların banyosu, mutfağı, girişleri ve çevresi ona göre düzenlenmeli. Bu noktada daha önce hazırladığımız sunumu ve önerilerimi direkt olarak aktarma fırsatı buldum. Çok olumlu ve sıcak bir görüşme oldu. Onlar da bu konuya çok açıklar" diye konuştu. 




Habertürk Egeli


Geri Dön