02 / 05 / 2024

Kasım ayı enflasyon tahmini açıklandı. Memurlara ne kadar zam gelecek?

Kasım ayı enflasyon tahmini açıklandı. Memurlara ne kadar zam gelecek?

Kasım ayı enflasyon tahmini açıklandı. Öğretmenlere refah payı dahil yüzde kaç zam gelir?



5 Aralık tarihinde TÜİK tarafından açıklanması öngörülen Kasım ayı enflasyon verilerine göre memurların alacağı zam oranı da büyük oranda kesinleşmiş olacak. Bununla beraber açıklanan veriler ve Kasım enflasyonuyla beraber memurlar için güçlü bir zam tahmini bulunuyor. Zammın ise % 20'yi bulması bekleniyor.

Normalde her ayın 3'ünde açıklanan enflasyon verileri bu ay hafta sonuna gelmesi sebebiyle 5 Aralık Pazartesi günü açıklanacak. Açıklanacak verilere göre memur ve emeklilerin ne kadar zam alacağı % 90 oranında netlik kazanmış olacak.

Toplu sözleşmeye ek olarak enflasyon farkı verileceğinden enflasyon rakamları memur ve emekliler için önem arz ediyor.

Geçtiğimiz aylarda açıklanan veriler ve toplu sözleşme zammıyla birlikte memur ve emekli zamları biraz olsun netleşmişti. 5 Aralık'ta yapılacak enflasyon açıklamasıyla birlikte memurlar için sadece Aralık ayının enflasyonunun açıklamasını beklemek kalacak.

Kasım ayı enflasyon tahmini açıklandı. Memurlara ne kadar zam gelecek?

TAHMİNİ ZAM NE KADAR?

Memur ve emeklilerin Ocak 2023'te toplu sözleşme zammıyla birlikte yüzde 15 ile 18 arasında zam alması bekleniyor.

REFAH PAYI NE KADAR?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön