07 / 05 / 2024

Kasım ayında yabancıların en çok alım satım yaptığı hisseler hangileri?

Kasım ayında yabancıların en çok alım satım yaptığı hisseler hangileri?

Geçtiğimiz hafta borsada hisse alımı yapmaya devam eden yabancılar Kasım ayında da net alıcı konumunda. İşte yabancıların en fazla alım satım yaptığı yaptığı hisseler...



Yabancı yatırımcıların nette en fazla alım-satım yaptığı hisselerin başında 143 milyon dolarlık alımla Sasa, 103 milyon dolarlık alışla Yapı Kredi Bankası, 62 milyon dolarlık alımla Hektaş, 59 milyon dolarlık alışla Türk Hava Yolları gelirken satış yapılan hisselerinde başında ise 55 milyon dolarlık satışla Ford Otosan, 68 milyon dolarlık satışla Tofaş, 69 milyon dolarlık satışla EnerjiSa, 109 milyon dolarlık satışla Pegasus hisseleri var.

Yabancı geçen hafta 340 milyon dolarlık hisse aldı

Öte yandan yabancı yatırımcılar, piyasa fiyatı ve kur hareketlerinden arındırılmış verilerle geçen hafta net 340 milyon dolarlık hisse alımı yaptı. Ekonomim sitesinde yer alan habere göre yabancı yatırımcılar Borsa İstanbul’da net alıcı pozisyonlarını 5’inci haftaya taşıdı ve 2 Aralık haftasında 339.7 milyon dolarlık net alımla son 15 haftanın en güçlü girişini gerçekleştirmiş oldu. Merkez Bankası verilerine göre de yabancı yatırımcılar son 5 haftada 574.88 milyon dolarlık net alım yaptı.

Yabancı yatırımcı DİBS'de satıcı pozisyonunda

Hisse senedi piyasasında net alıcı olan yabancı yatırımcılar, geçen hafta devlet iç borçlanma senetlerinde (DİBS) 36.3 milyon dolar net satış yaptı. DİBS'te 25 Kasım haftasındaki düşük miktarda alım yapsa da yabancı yatırımcılar devlet iç borçlanma senetlerinde son haftalarda net satıcı pozisyonunda. Son verilere göre yabancı yatırımcıların 25 Kasım haftasında 25 milyar 717,3 milyon dolar seviyesinde olan hisse senedi stoku geçen hafta 26 milyar 740,1 milyon dolara çıktı.

Yabancı yatırımcının DİBS stoku ise 25 Kasım 1 milyar 215,7 milyon dolar iken geçen hafta 1 milyar 186,5 milyon dolara düştü. Şirket borçlanma senetleri miktarı ise 105.8 milyon dolardan 104.6 milyon dolara düştü. Geçen hafta yabancı yatırımcı menkul kıymetlerde ise net 302.4 milyon dolar alım gerçekleştirdi.

Borsa'da düzeltme mi panik satışı mı? Borsa bu hafta neleri takip edecek?

Altı yatırım aracından üçü kaybettirdi, tasarruf sahiplerini zor bir dönem bekliyor

Aralık ayındaki olası dalgalanmalar Borsa İstanbul'da alım fırsatı olabilir

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön