15 / 05 / 2024

Kasko yaptırırken nelere dikkat etmeli? Hangi teminatlar alınmalı? İşte hesaplı kasko yaptırmanın püf noktaları

Kasko yaptırırken nelere dikkat etmeli? Hangi teminatlar alınmalı? İşte hesaplı kasko yaptırmanın püf noktaları

Otomobil sahipleri muhtemel kazalara karşı kendilerini kasko sigortası ile güvence altına alıyorlar. Ancak her kasko güvence getirmiyor. Muhtemel bir kazada masrafın 120 bin lirasının üzerini cepten ödememek için ne yapmanız gerektiğini biliyor musunuz?



KASKO YAPTIRIRKEN DİKKAT EDİLECEK MADDELER

 Hangi Sigorta Şirketi ile çalışıyorsunuz?: Kasko şirketleri arasında tercih yaparken herkes tarafından bilinen ve güvenilir sigorta şirketlerini tercih etmekte fayda var. Aksi takdirde olası bir kaza anında problemler yaşanabilir.

Servis ağı kapsamı geniş mi?: “tüm yetkili” ve “tüm anlaşmalı” servislerde geçerli olan paketleri tercih etmek kritik önem taşıyor.

Poliçedeki özel şartları okuyun: Poliçe almadan önce genel ve özel şartları dikkatlice okumak gerekli. Bazen kasko poliçesinde yer alması istenilen sel ve deprem gibi önemli teminatlar olmayabiliyor.

Poliçede ikame araç var mı?: Bazı sigorta şirketleri, aracın tamirde kaldığı sürede sigortalıyı mağdur etmemek için ikame araç veriyor. Bu maddeyi mutlaka sorun.   

Poliçedeki miktar aracın gerçek değeri olsun: Eğer aracınız yeni alındıysa fatura edilen rakamla poliçedeki rakamın aynı olmasına dikkat edin.

Kasko hasarsızlık indirimine dikkat: Kasko süresinin kapsamı olan 1 yıl içinde hiçbir kaza yaşanmadıysa, bir sonraki yılın poliçesinde hasarsızlık yılına göre %30’dan %65’e kadar artan hasarsızlık indirimi yapılıyor. Bunu mutlaka sorgulayın.


Geri Dön