07 / 05 / 2024

Kastamonu imar planında değişiklik!

Kastamonu imar planında değişiklik!

Kastamonu Belediye Meclisi ' nin Nisan ayı son toplantısı Belediye Başkanı Tahsin Babaş ' ın başkanlığında gerçekleştirildi, imar konularının görüşüldü.



Belediye Meclisi'nin Nisan ayı son toplantısı Belediye Başkanı Tahsin Babaş'ın başkanlığında gerçekleştirildi, imar konularının görüşüldüğü toplantıda, Candaroğulları Mahallesi'nde Cezaevi'nin alt kesiminde yer alan Milli Eğitim lojmanlarının hemen arkasındaki konut alanının ilkokul alanına dönüştürülmesi yönündeki Defterdarlık Milli Emlak Müdürlüğü'nün talebi oybirliği ile kabul edildi. 

Yine Hisarardı Mahallesi'nde Şelale Parkı'nın hemen karşısında bulunan konut alanının da ticaret alanına dönüştürülmesi kararlaştırıldı. 

Belediye Başkanı Tahsin Babaş, bölgede sokak sağlıklaştırma çalışmasıyla birlikte turizm faaliyetlerinin artacağını, bu alanda ise bir yatırımcının butik otel yapacağını dile getirdi. 

Belediye Meclisi'nin dünkü oturumunda ayrıca Belediye tarafından yeni yapılan parklara isim verilmesi noktasında İmar Komisyonu'nun çalışma yapması kararlaştırıldı. 


ENCÜMENİ YETKİ

Barutçuoğlu AVM'nin yan tarafında bulunan otoparkın yap işlet devret modeliyle yer altı ve yer üstü otoparkı olarak yapımı için Belediye Encümen'inine de yetki verildi. Çok kısa bir süre içerisinde burayı ihale edeceklerini söyleyen Belediye Başkanı Tahsin Babaş, yapım süresini de kısa tutacaklarını ve 4 ay gibi bir süre içerisinde burayı hizmete açmak istediklerini söyledi. 

Otopark yapımıyla birlikte Belediye'nin yan tarafından gelen yolu da 3 metre genişleteceklerini söyleyen Başkan Babaş, "Çitf şeritli bir yol haline getireceğiz. Çünkü bu bölgede trafik yoğunluğu artacak. Belediye binamızın altında bulunan kapalı otoparka da yapılacak yeni otoparktan özel bir geçiş sistemi yapılacak" dedi.


Kastamonu Gazetesi


Geri Dön